Nieuws

Steaua - FC Twente (0-1) EL 2011-2012

Steaua - FC Twente (0-1) EL 2011-2012

FC Twente heeft vanavond bij Steaua een uitwedstrijd in de Europa League gewonnen. In Boekarest werd het 1-0 voor het elftal van de Engelse coach Steve McClaren. Ola John besliste het duel na de rust met een prachtige treffer. De tweede ontmoeting met de Roemenen is over een week in Enschede.

Aanvankelijk had FC Twente het bij fases moeilijk in het nieuwe stadion van Steaua, waar straks ook de finale van het toernooi wordt gespeeld. Op het moeilijk bespeelbare veld was het vaak lastig de bal rond te laten gaan, iets wat de club uit Enschede graag doet. De temperatuur, 8 graden onder nul, was bovendien ook niet al te prettig. Van vloeiend spel was mede daardoor nauwelijks sprake.

De eerste kansen waren voor de thuisclub. Eerst schoot Raul Rusescu net naast. Vervolgens kreeg Leandro Tatu een aardig mogelijkheid, maar hij schoot op de vuisten van doelman Nikolai Michailov. Verder sprongen de Roemenen vrij slordig met de mogelijkheden om.

Pas na een minuut of 25 begon FC Twente wat beter te spelen. Meestal gebeurde dat via acties van Ola John of Leroy Fer. Luuk de Jong werd vrij gespeeld door Fer, maar de spits maaide vrij voor het doel van Ciprian Tatarusanu half over de bal heen. Even later werd De Jong in het strafschopgebied vastgehouden na een pass van John, maar scheidsrechter Mark Clattenburg zag er geen strafschop in.

FC Twente speelde met dezelfde spelers als afgelopen vrijdag in de derby tegen Heracles Almelo, die met 3-2 verloren ging. Opnieuw stond Willem Janssen op het middenveld en was Nacer Chadli doorgeschoven naar de aanval. Achterin stond Tim Cornelisse in plaats van de geblesseerde Dwight Tiendalli.

Na de hervatting was FC Twente beter. Dat leidde in de 54e minuut tot de fraaie openingstreffer van Ola John. De jonge vleugelaanvaller, nota bene deze week voor het eerst gekozen in de voorselectie van Oranje, pikte de bal op in de verdediging van Steaua en schoot de bal met de juiste snelheid én hoogte over de doelman van de Roemenen.

Doelpunt Ola John

Wedstrijdstatistieken

Doelpunt: 0-1 O. John (53)

Arbiter: Clattenburg (Eng)
Geel: Dananae, Martinovic, Bicfalvi

Steaua Boekarest: Tatarusanu, Brandan, Tanase, Prepelita (Costea/66), Dananae (Martinovic/46), Chiriches, Alves, Rusescu, Bicfalvi, Tatu, Nikolic (Costea/75).

FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales, Janssen (Bengtsson/88), Brama, Fer, Chadli (Plet/90), De Jong, O. John (Bajrami/75).

Bronnen: AD en RTVOost

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties