Stefan Thesker grote held in kraker tegen AZ

FC Twente heeft vanmiddag in de eigen Grolsch Veste met 2-2 gelijkgespeeld tegen AZ Alkmaar. Het was een ware kraker waar echt alles in zat. Twee keer kwamen de Tukkers op een achterstand, er vielen twee rode kaarten en uitgerekend de van een tumor herstelde Stefan Thesker scoorde in blessuretijd de gelijkmaker. Voor de neutrale toeschouwer was het een wedstrijd om de vingers bij af te likken.

De eerste helft was zeer aantrekkelijk met goede kansen voor beide ploegen. Zo raakte Gutierrez in de 11e minuut de paal en zag hij zijn tweede inzet door Vlaar van de lijn gehaald worden. Ook AZ raakte het aluminium. Garcia schoot in de 39e minuut snoeihard op de lat. Ook had AZ in de 14e minuut een penalty moeten hebben na een duidelijke overtreding van Schilder. Hier kwam FC Twente goed weg. Toch kreeg FC Twente alsnog een domper te verwerken. In de 31e minuut moest de prima spelende Jelle van der Heyden het veld geblesseerd verlaten. Het schoot hem in de hamstring. Tim Hölscher werd door Hake als vervanger ingebracht.

Na rust was het AZ dat het initiatief nam hetgeen al in de 51e minuut werd beloond met de 0-1. Het was AZ clubtopscorer Vincent Janssen die de bal achter Marsman schoot. Echter scoorde hij het doelpunt vanuit buitenspelpositie. Het ontging de grensrechter.

Na de 1-0 bleef het relatief rustig tot El Azzouzi in de 60e minuut terecht een rode kaart kreeg voor een elleboog. Lang kon AZ niet genieten van de man meer situatie, want vier minuten later was het AZ verdediger Wuytens die ook terecht zijn tweede gele kaart kreeg en dus rood.

In de 74e minuut had ook Jahanbakhsh zijn tweede geel moeten krijgen, maar werd gespaard. Echter viel uit de gegeven vrije trap de 1-1, uitgerekend gescoord door invaller Stefan Thesker. Lang kon FC Twente niet genieten want Haye zorgde twee minuten later met een wereldgoal voor de 1-2. [google]

In de 86e minuut was Hidde ter Avest als eerste dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging rakelings over. Drie minuten later leek Ziyech vanaf 30 meter de 2-2 te scoren. Hij zag de doelman van AZ voor zijn doel staan, probeerde het, maar raakte de lat. Toch kreeg FC Twente loon naar werken en scoorde in blessuretijd de terechte gelijkmaker. Wederom was het Stefan Thesker die de bal tegen de touwen werkte. Er volgde een geweldige ontlading bij zowel Thesker als de supporters.

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Uvini, Schilder (69. Thesker), Ziyech, Van der Heyden (34. Hölscher), Gutièrrez, Ede (79. Zawada), El Azzouzi, Cabral.