STEM: Wie was de Man Of The Match in de uitwedstrijd tegen Telstar

Vrijdagavond boekte FC Twente een 1-3 zege op bezoek bij Telstar en door het puntenverlies van Sparta Rotterdam, Roda JC en Cambuur staat de ploeg van trainer Marino Pusic op een vijfde plek met slechts twee punten achterstand op koploper Go Ahead Eagles. Ook heeft de ploeg maar één punt achterstand op Cambuur en N.E.C. Nijmegen, de nummers twee en drie van de Keuken Kampioen Divisie.

In Velsen begon FC Twente niet heel goed aan de wedstrijd en keek het na vier minuten al aan tegen een 1-0 achterstand door een doelpunt van Shaquill Sno, nadat doelman Joël Drommel een bal uit een corner niet goed verwerkte. De Tukkers gingen niet bij de pakken neerzitten en na negen minuten stond de gelijkmaker al weer op het scorebord. Na een prima aanval wist Aitor Cantalapiedra Tom Boere te bereiken die zijn directe tegenstander van zich afhield: 1-1.

In de tweede helft gebeurde er weinig mag wist FC Twente de wedstrijd uiteindelijk toch naar zich toe te trekken. In de 74ste minuut kwam Jari Oosterwijk in de ploeg voor Tom Boere en 134 seconden na zijn invalbeurt was de boomlange spits met zijn eerste balcontact meteen trefzeker. Oosterwijk verlengde een mislukt schot van Tim Hölscher en maakte zo de 1-2.

In blessuretijd maakte FC Twente er zelfs 1-3 van. Middenvelder Javier Espinosa wist na een snelle uitbraak Rafik Zekhnini aan de linkerkant te bereiken, die in één keer uithaalde en daarmee doelman Jeroen Houwen van Telstar voor de derde maal verschalkte.