STEM: Wie was Man of Match tegen NAC Breda?

FC Twente boekte gisteravond een zwaar bevochten overwinning bij directe concurrent NAC Breda. Oussama Assaidi scoorde beide doelpunten voor de Tukkers. Door de overwinning ging Twente in de stand over NAC heen.

[google]De eerste helft zag het er niet naar uit dat FC Twente zijn eerste overwinning van het seizoen zou gaan boeken. Beide ploegen leden veel balverlies, maar de thuisploeg had wel het meeste initiatief. Na rust brandde het spektakel los. Al in de 47e minuut schoot Assaidi raak, nadat doelman Bertrams over de bal heen dook. Tien minuten later kwam de thuisploeg weer langszij, toen Peet Bijen de bal in eigen doel werkte. Twee minuten later scoorde opnieuw Assaidi, ditmaal op schitterende wijze, de 1-2.

De slotfase van de wedstrijd verliep tumultueus. NAC was in blessuretijd dichtbij de gelijkmaker. Uit de tegenaanval werd invaller Luciano Slagveer op schandalige wijze onderuit geschopt door doelman Nigel Bertrams. De keeper kon met rood vertrekken en heeft inmiddels een schorsing van zes wedstrijden gekregen.