Sterk FC Twente boekt vijfde zege op rij

Zaterdagavond speelde FC Twente haar thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De Tukkers hadden al een goede reeks achter de rug met twaalf punten uit vier wedstrijden terwijl FC Groningen twee nederlagen op rij moest incasseren. Met uitzicht op een eventuele 11e plek in de Eredivisie, trapten de ploegen af om 18.30 uur in de Grolsch Veste.

Het eerste kwartier van de wedstrijd zag je duidelijk twee ploegen die aasden op de winst. beide ploegen zochten de aanval en FC Groningen was de eerste die gevaarlijk werd. Toch was het FC Twente dat de score opende. In de 16e minuut, na een prachtig samenspel, scoorde El Azzouzi de 1-0 op aangeven van Ter Avest.[google]

In de 23e minuut kreeg FC Groningen een grote kans op de 1-1, maar Idrissi werkte de bal hoog over. FC Twente liet gedurende de eerste helft het initiatief bij Groningen en ging op zoek naar de tegenstoot. Het leverde geen doelpunten meer op en een nipte 1-0 ruststand.

De tweede helft ging FC Twente op jacht naar de 2-0, maar ondanks de vele kansen verzuimde het afstand te nemen van de Groningers. In de 80e minuut wist FC Twente de wedstrijd toch op slot te gooien. Cabral scoorde alweer zijn derde doelpunt in vier wedstrijden, wat uiteindelijk genoeg bleek voor de vijfde overwinning op rij.

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Uvini, Van der Lely, Mokotjo, Gutierrez, Ziyech, Cabral (85. Agyepong), El Azzouzi (76. Zawada), Ede (76. Holscher)