Sterk gewijzigd Fiorentina verliest punten in streekderby tegen Empoli FC

Afgelopen donderdag leed FC Twente de eerste nederlaag van het seizoen. De ploeg van Ron Jans ging met 2-1 onderuit bij Fiorentina, maar de trainer zal op basis van de eerste helft tevreden zijn met deze uitslag. Aanstaande donderdag staat de return in de Grolsch Veste op het programma. FC Twente moet dan minimaal één keer scoren om kans te maken op plaatsing voor de poulefase van de Conference League.

FC Twente kwam het afgelopen weekend niet in actie omdat het gebruik maakte van de mogelijkheid om de wedstrijd te verplaatsen naar volgende week woensdag. Fiorentina kwam wel in actie. De ploeg uit Florence reisde af naar het nabijgelegen Empoli voor de streekderby tegen de lokale FC. Hier verloor het twee dure punten.

Opmerkelijk was dat Fiorentina-trainer Vincenzo Italiano koos voor een bijna compleet andere startopstelling dan tegen FC Twente. Hij wisselde negen van zijn elf spelers en liet alleen Milenkovic en Maleh staan.

De eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar in de 67e minuut kreeg Fiorentina hulp van de scheidsrechter die Empoli-speler Luperto van het veld stuurde met een rode kaart. De bezoekers hadden veel meer balbezit, creëerde veel meer kansen, maar schoot in de gehele tweede helft slechts één keer op doel. Dit schot leverde geen doelpunt op waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-0 brilstand.