Sterke start FC Twente Vrouwen in het nieuwe seizoen

FC Twente Vrouwen is goed aan het seizoen begonnen. Nadat vorige week ADO Den Haag al met 0-2 werd verslagen werden vanavond de vrouwen van Telstar eenvoudig aan de kant gezet.

FC Twente Vrouwen kende al een zeer productief voorrondetoernooi voor de Women's Champions League en ging daar vandaag in de eerste competitiewedstrijd vrolijk mee verder. Al voor rust scoorde de ploeg van trainer Arjan Veurink vier keer. Maayke Heuver opende na een kleine tien minuten de scoren. Twintig minuten later werd Shanice van de Sanden gevloerd in het strafschopgebied en dat leverde een penalty op, die werd benut door Maud Roetgering. Vlak voor rust kwamen er nog twee doelpunten bij. Eerst werkte Telstar-verdedigster Van der Zanden de bal in eigen doel en vlak daarna scoorde Ellen Jansen ook nog de 4-0.

[google]Na rust deed de thuisploeg het wat rustiger aan. Telstar kwam wat beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Het duurde tot de 82e minuut totdat er weer gescoord werd. Nieuweling Renate Jansen scoorde en deed dat vijf minuten later nog eens.

FC Twente Vrouwen - Telstar 6-0

1-0 Heuver (9)
2-0 Roetgering (29, penalty)
3-0 Van der Zanden (43, eigen doelpunt)
4-0 Ellen Jansen (45)
5-0 Renate Jansen (82)
6-0 Renate Jansen (87)

Opstelling FC Twente Vrouwen: Ubachs, Roetgering, Van der Gragt, Kerkdijk, Munsterman, Van de Sanden (Dekker/46), Erman, Heuver, R. Jansen, Roord (Van den Goorbergh/72), E. Jansen.