Connect with us

Eerste elftal

Steun uit Amsterdam: ‘Derde ster ingeleverd als we dit hadden geweten’

Gepubliceerd

op

ajax-amsterdam

“Wij tegen iedereen”, is momenteel het gevoel dat leeft onder de supporters van FC Twente. De KNVB lijkt zich volledig tegen FC Twente te keren en ook de clubs uit de eredivisie en de Jupiler League zitten niet te wachten op de Tukkers. Afgelopen vrijdag stelde de rechter FC Twente in het ongelijk en de eerste crediteuren eisen per direct hun geld op. Vele supporters van andere clubs smullen van de ellende en wensen de club een faillissement toe. Toch zijn er ook mensen die er anders over denken waaronder Aandeelhoudersbelangen Vereniging Ajax. Op hun website betuigen ze steun aan FC Twente.

Zodra FC Twente teloorgaat, boet de Eredivisie in op attractiviteit. De voetballerij verliest een prachtig achterland met sfeer. Voorgenomen richting van het gerechtelijk oordeel is ongenuanceerd bijgekleurd neergezet in de persverklaring. Hiermee bleef de ECV buiten schot, de rechter hintte niet dat de Beroepscommissie scherper kan toetsen op de uitwerking van de ECV gedragen uitbanning voor de gevolgen van het blazoen en de statuur van de ECV. Daarop ben ik meer waakzaam, deze zaak is geen overwinning voor de ECV. Voor niemand dus.

Wij wensen onze Enschedese vrienden enorm beterschap als zij nodeloos grof uit de weg geruimd worden. En wensen dat de KNVB-BC doet waarvoor het is ontworpen, kritiek leveren op de KNVB-LC.

Als wij wisten dat onze derde ster had geleid naar hun faillissement, dan had lang niet elke Ajaxpersoon gekozen voor de derde ster. Twente werd opeens een rivaal, maar zo eentje waarvoor hulde bestond.

In jaren waarin we internationaal niet meer zijn wat we horen te zijn, was het gewaagde beleid uit Enschede een betekenisvolle opsteker. Erg jammer dat ze nadien het verkeerde personeelsbeleid hadden.

Dat personeelsbeleid is de reden geweest voor nutteloze 2013 transfers waarvan Twente nauwelijks profijt had, en is onlangs rigoureus veranderd. Oftewel kon de voetballerij weer slimmer vooruit kijken.

Waar grof omheen geslagen wordt, heerst er onzekerheid. Ik denk dat Twente mag concluderen dat ze te veel hebben geïmponeerd, want anders pruimde de ECV het achterom kijken niet.

Bovendien zijn de sneue misleiders zonder alibi allang geschrapt en ze kunnen worden aangeklaagd in persoon. Als ECV moet je koesteren dat je ergens vrije mooie schwung en prima ambiance hebt.

Een beetje medeleven met een club die wanbeleid had, past meer. Welke Nederlandse club of bond heeft dat niet gehad de laatste 10 jaar? Enschede toevallig zelfingenomen wanende soort. Nogal onprettig.

De rechter heeft beginsel van verenigingsvrijheid van stal gehaald. Ondanks kritiek van Twente op de KNVB-LC is beaamd, mag het oren laten hangen naar de ECV, zorgvuldig handelen hoeft maar gering.

Alleen hulde voor De Graafschap, die 19 clubs als optie wensten. Rest van de ECV is dubbeldik kortzichtig. Het effect is een getreurde en betreurde ECV met schamper uiterlijk en doelloos innerlijk.

Straffen mag, ook bestaat er juist voorbereidend handelen als de branche beschaafd is. Kritiek op de KNVB-LC liegt niet erom. ECV hoort niet dat soort acties toe te wensen aan nu respectabele collegae.

Niet draconisch zijn, want dan snij je in KNVB vingers, zoals hoogleraren leiderschap Stoker en Garretsen al slim beschreven. Meerwaarde is er niet voor branche ECV. Schaap met wolvenstreken?

Niet alleen de CEV maar nu dus ook een ECV club failliet gemaakt om blaam die onsuccesvolle individuen toekomt. Wat gechargeerd wordt in dat er competitievervalsing is ontstaan. Maar welke vervalsing? Hoeveel meer miljoenen hebben Wang en Van Seumeren en Chigirinskiy in hun club zitten? Voor Doyen-constructies heeft Twente alle straffen aanvaardt, die mag je dus wegstrepen, terwijl het CAS meermaals Doyen-straffen nietig moet verklaren. Dus Twente wierp met achterhouden van informatie nodeloos hilarisch knullig een betere schijn op.

Met andere woorden, ECV kan gepikeerd doen, maar het is niet serieus te nemen. De FIFA heeft zijn straffen uitgedeeld, maar wij willen braver zijn dan de internationale normen, en daarom glijden we af tot een bedenkelijke competitieweerstand, waarin onze traditionele top mercantilistisch wordt beschermd met financial fair++ play. Zijn keuzes werkelijk in het voordeel van ze nu de spanning weg is? Portugese clubs werken veel langer al met ‘wie betaalt die bepaalt’, met als effect dat het koren op de molen is voor hen. Als wij het beter willen doen dan Portugees voetbal, waarom hebben we dan niet atleten betrokken die iets uitdrukken over talentopleiding in juiste vormen en wel bobo’s die uitslagenbezeten zijn?

Wij ECV maken keuzes die geen doel hebben, geen stip op de grafiek zetten over waar we zijn, geen stip over waar we moeten komen. Jarenlang afbreuk doend aan Hollandse School, een vakterm die we commercieel aanwenden, terwijl we technisch ik weet niet hoever achterlopen op buurlanden en historisch sterkste landen van Europa en Latijns-Amerika. Daar onder neigen we naar betonvoetbal en niet Hollandse School met onze hang naar winnaarsmentaliteit, en verlammende en bij lange na niet begrijpende over tactisering.

Als Bert van Oostveen er iets van had begrepen, of Jelle Goes, dan hadden zij tenminste in het belang van betaald voetbal of de algehele technische lijn, gezegd dat dit escapades zijn die een symptoom zijn van de neergang van ons voetbal. We moeten niet zo hysterisch opportuun zijn, dit is allemaal te begrijpen en straffen zijn al niet mals geweest, dus er is geen team die dit wil nabootsen. Dat zij eigenlijk iedereen weer op de rit willen zetten, dat het niet helpt om af te bijten richting de oorzaak van wanbeleid in 2013 in Enschede wat sportief zorgde voor aanleiding dat het team in 2014 andere impulsen nodig had. Wij ECV moeten waakhonden krijgen die de media essentials en corporate governance strikt doorlichten zodat de sport niet achterop raakt door bobo’s met persisterende doelen zonder juiste logische tussenstappen te nemen. Dat had de toon moeten zijn en niet vage jodelende opmerking dat Hans Klok en Houdini alleen maar Enschede zouden kunnen redden. Want dan weet je gewoon niet wat je als instrumentarium nodig hebt als de ECV. Er zitten degelijke mensen nu, wees daarmee begaan en zorg dat de ECV een streefpunt heeft.

Johan Cruijff noemde analisten en bestuursleden van tegenwoordig al dramatisch voor de output van talent. Nu zien we waarom.

Luke
Bestuursassistent strategie bij AVAjax

16 Reacties

Plaats een reactie

16 Reacties

 1. rien

  Allemaal gelul, als je 100 euro hebt kan er geen 101 euro uitgeven. Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten. Het gedoogbeleid in Nederland moet eens worden aangepakt, de verantwoordelijke mensen van toen moeten gestraft worden.

  13 juni 2016

  • Mandy

   Idd Rien..de mensen van toen!! Niet de knokkende achterban!

   14 juni 2016

  • Zoey

   Riem jij snapt het niet en je zult het ook nooit snappen.

   14 juni 2016

 2. jeu de voel

  Geweldig!

  13 juni 2016

 3. Heel mooi respect uit amsterdm

  13 juni 2016

 4. Willem de roode

  Grappig, maar te laat.

  Bundesliga us nog de enige serieuze optie.
  Lijkt me gewekdig.
  Is een veek serieuzere competitie.
  Doen, inmiddelijk !!!

  13 juni 2016

  • Wesley

   moeten we daarvoor niet in duitsland gevestigd zijn?

   13 juni 2016

 5. Fleur

  Top. Fc twente moet blijven. Ik ben heel blij met deze steun en het is prachtig verwoordt

  13 juni 2016

 6. Willem

  Waar zijn de tijden dat het voetbal gespeeld werdt op het veld, dat we genoten van onze sterren als Johan,Willem, Rinus,
  Frank, Epi, Theo etc. etc.
  Tegenwoordig gaat het over de mannen als van Praag en van Oostveen, volledig gefixeerd op hun Alter Ego!
  Was toch prachtig als onze Nederlandse clubs PSV,Feyenoord, Twente en niet op zijn minst Ajax het ene succes na
  het andere haalden!
  Nu zijn we blij als een van deze. Clubs de voorronde niet halen, ja ik ook, bah wat een ontwikkeling, denk er sterk over om
  me niet meer met voetbal bezig te houden!
  Nu gaat het om geld veel geld, Blatter, Platini, van Praag en Bert probeert ook aansluiting te vinden!
  Noem me een ster in het huidige voetbal, dan moet je al ver over de grens kijken, sorry, Memphis of Memphis de Paay of
  De Paay in zijn RR.

  13 juni 2016

 7. Erik

  Achteraf gelul. Ajax had dus een staaltje competitievervalsing moeten toepassen als men dit had geweten? Wat een enorm dom gelul in de ruimte. Uit sympathie had Ajax dus fraude moeten plegen? Deze soap kent zijn weerga niet.

  13 juni 2016

  • Frank

   Goeie genade man, zoek hulp! Wat ben jij een ongelooflijk moeilijk figuur. Geloof me, ik heb over het algemeen veel geduld met mensen en houd van een goede inhoudelijke discussie maar jij bent het echt niet waard. Je roept de hele tijd maar verrekt het om ook eens te luisteren naar anderen. En over enig inlevingsvermogen beschik je al helemaal niet.

   @ Redactie; kan deze Erik (en al zijn aliassen) niet van deze site ge,weerd worden? Zijn reacties voegen helemaal niets toe. Pffff…….

   13 juni 2016

 8. Ivan

  Prachtig en verstandig. Ik had het zelf, als Amsterdammer, niet beter kunnen zeggen.

  13 juni 2016

 9. nicole

  Dankjewel!!!!!voor de mooie woorden,het moet een sport blijven waarin passie en werklust en plezier,altijd het hoogste vaandel blijven dragen.respect☺?

  13 juni 2016

 10. Redactie

  Respect! Top!

  13 juni 2016

 11. jan de vries

  toppy

  13 juni 2016

 12. Oons mooi Twentelaand

  Respect! Steun uit onverwachte hoek…

  13 juni 2016

Laatste Nieuws

jeffrey-de-visscher-assistent-trainer-fc-twente-contract-2024 jeffrey-de-visscher-assistent-trainer-fc-twente-contract-2024
Eerste elftal4 uur ago

DONE DEAL: Assistent-trainer Jans tekent nieuw meerjarig contract

Eerder vandaag kwam het verrassende nieuws dat FC Twente op zoek moet naar een nieuwe assistent-trainer. Andries Ulderink besloot namelijk...

mees-hilgers-mats-knoester-twentse-derby-fc-twente-heracles-almelo mees-hilgers-mats-knoester-twentse-derby-fc-twente-heracles-almelo
Eerste elftal4 uur ago

Waarom de Twente-supporters blij mogen zijn dat Knoester niet naar FC Twente komt

Mats Knoester was één van de spelers die eerder dit seizoen werden gelinkt aan FC Twente. Met het vertrek van...

ron-jans-logo-muur-fc-twente-ros ron-jans-logo-muur-fc-twente-ros
Eerste elftal5 uur ago

Jans overtuigd: “Dat gaat helpen bij de zoektocht naar versterkingen”

FC Twente is weer terug waar het hoort. Historisch gezien is FC Twente de vierde club van Nederland, exact de...

wout-brama-close-up-twente-vitesse-interview-2021 wout-brama-close-up-twente-vitesse-interview-2021
Eerste elftal8 uur ago

Huldiging levert Brama ongemakkelijk gevoel op

Maandagavond stond het feestje van FC Twente voor de supporters van FC Twente op het programma. De club wilde het...

ron-jans-andries-ulderink-trainers-fc-twente-2020-2021 ron-jans-andries-ulderink-trainers-fc-twente-2020-2021
BREAKING9 uur ago

BREAKING: Ontevreden Ulderink besluit FC Twente te verlaten

Een dag na het feestje bij de Grolsch Veste heeft assistent-trainer Andreis Ulderink kenbaar gemaakt dat hij FC Twente gaat...

joshua-brenet-vuisten-lucht-az-twente-2022 joshua-brenet-vuisten-lucht-az-twente-2022
BREAKING10 uur ago

Brenet lijkt onhoudbaar: Feyenoord, PSV en buitenlandse clubs in de rij

FC Twente wist afgelopen winter Joshua Brenet te overtuigen om naar FC Twente te komen. De verdediger liet zijn contract...

pierre-van-hooijdonk-uefa-analist pierre-van-hooijdonk-uefa-analist
Eerste elftal10 uur ago

Van Hooijdonk lyrisch: “FC Twente is de parel van het linkerrijtje”

FC Twente is dit seizoen één van de grootste verrassingen gebleken van de eredivisie. De ploeg had als doelstelling hoger...

ron-jans-stadionspeaker-fc-twente-willem-II-2021 ron-jans-stadionspeaker-fc-twente-willem-II-2021
Eerste elftal24 uur ago

Video: Jans weigert de Ron Jans Dans: “Jullie kunnen de pot op!”

Maandagavond was het één groot feest op de parkeerplaats voor de hoofdingang van de Grolsch Veste. Hier werden de spelers...

huldiging-grolsch-veste-rookbom-podium huldiging-grolsch-veste-rookbom-podium
Eerste elftal1 dag ago

Video’s: Stemming zit er goed in bij de Twente-supporters bij de Veste

Vanaf 17:00 uur mochten de FC Twente-supporters hun plek innemen op P1 van de Grolsch Veste. Allereerst werd het publiek...

feyenoord-bus-me-politie-kuip feyenoord-bus-me-politie-kuip
Eerste elftal1 dag ago

Politie: Feyenoord-fans belaagd en mishandeld door Twente-supporters

Afgelopen zondag zijn er meerdere Twentse Feyenoord-supporters mishandeld langs de A1. De daders zouden Twente-supporters zijn die ook op weg...