Twente Insite

FC Twente Nieuws

Steun voor Van Halst: “Van stront kan je geen boter maken”

Steun voor Van Halst: “Van stront kan je geen boter maken”

Eddy van der Ley is het niet eens met de bakken kritiek die Jan van Halst momenteel over zich heen krijgt van diverse media. Dit liet hij vrijdagavond weten tijdens de uitzending van Voetbal Inside waar hij te gast was. De journalist van het AD is van mening dat Van Halst er met de beschikbare financiële middelen niet veel meer uit had kunnen halen.

“Jan van Halst is aangesteld om puin te ruimen. En met een lege portemonnee kan je natuurlijk niet veel doen. Ik kan me nog herinneren van een jaar of twintig geleden, dat voormalig FC Twente trainer Hans Meyer, met dat vierkant Oostblokhoofd, die zei ‘van stront kan je geen boter maken’. Dat is gechargeerd gezegd natuurlijk, maar dat is wel een beetje hoe het zit. Als je geen geld hebt kan je geen kwaliteitsrijke selectie bij elkaar krijgen.”

Derksen is het hier niet mee eens. Hij is van mening dat het de schuld is van Van Halst die als commercieel directeur 12 miljoen euro minder aan inkomsten binnenhaalt dan in de tijd van Munsterman. “Misschien moeten ze die twaalf miljoen euro uit de markt halen die zijn voorgangers ook uit de markt haalden. Dan had hij twaalf miljoen euro in spelers kunnen steken. En dat hele verhaal van jou Eddie, dat is allemaal lulkoek. Want voor Jan van Halst zat Ted van Leeuwen er, en die had net zo weinig en die heeft met een lege portemonnee een heel leuk elftal neergezet.”

“Dat klopt”, reageert Van der Ley. “Er zaten nog een aantal spelers die nog een contract hadden. En hij heeft natuurlijk een geweldige gouden pik gehad met die huurlingen van Manchester City met Ünal als voltreffer. Ik denk dat Jan van Halst tot de beslissing (ontslag Hake, red.) is gekomen door de zielloosheid in de wedstrijd tegen Willem II. 3-1 op de kloten en totaal geen uitstraling. Dus ik denk dat hij op dit moment iemand voor de groep wil hebben die de handel in de fik wil steken en dat is natuurlijk Gertjan Verbeek.”

“Je kan het allemaal ook omkeren hé. Dat het moedig is van Jan van Halst om Gertjan Verbeek te halen. Want dat is toch clashen? Als je Verbeek binnenhaalt vliegen de sponningen uit de ramen. Die gaat de strijd aan. Die wil passie, die wil beleid, die wil visie, maar ook binnen de kantoren.”

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gert Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Gert
Gast
Gert

Eindelijk eens iemand die de mening van de meerderheid onder de Twente supporters durft te verwoorden..die Derksen en ten Voorde zijn alleen maar schoppers die alles vanuit een negatief perspectief benaderen..