Strijdend FC Twente krijgt te weinig tegen koploper PSV

FC Twente heeft zaterdagavond niet weten te stunten in de thuiswedstrijd tegen koploper PSV. In de eigen Grolsch Veste ging de ploeg van Gertjan Verbeek strijdend met 0-2 ten onder tegen de Eindhovenaren. De doelpunten kwamen op naam van de Lozano en Arias.

FC Twente begon slecht aan de wedstrijd want al in de 4e minuut kwam de ploeg op een 0-1 achterstand. Doelman Joël Drommel ging hierbij niet vrijuit. Hij kon de voorzet niet onderscheppen waardoor Lozano simpel in kon koppen bij de tweede paal. FC Twente was niet bij machte om te reageren want het was PSV dat de eerste fase van de wedstrijd bleef domineren.

Nadat De Jong enkele kansen kreeg op de 0-2 miste was het in de 25e minuut Assaidi die het Zoet lastig maakte met een afstandsschot. Zoet kon de bal niet klemmen, maar helaas was er niemand van FC Twente aanwezig om de bal alsnog achter de doelman te werken. Vier minuten later was het wederom Assaidi die het Zoet lastig maakte met een afstandsschot, maar ook deze keer was het geluk aan de kant van Zoet. Na een half uur spelen leek De Jong op weg naar de 0-2, maar was het Drommel die het één op één duel in zijn voordeel besliste.

FC Twente was in de 35e minuut wederom dichtbij de gelijkmaker. Fredrik Jensen haalde uit van buiten de zestien meter, maar wederom was het Zoet die de bal uit het doel wist te houden. PSV counterde direct en ging met twee man op Drommel af. FC Twente kwam goed doordat de kans op knullige wijze werd verprutst door Ramselaar. Drie minuten later leek PSV alsnog op 0-2 te komen, maar Van Ginkel zag zijn vrije trap op schitterende wijze van de lijn gehaald worden door Drommel. Het was tevens het laatste echte wapenfeit van de eerste helft.

De tweede helft
Beide partijen kwamen na rust met dezelfde elf speler het veld op. Het was FC Twente dat het initiatief nam hetgeen resulteerde in een goede kans voor Fredrik Jensen. De Fin zag zijn inzet via een PSV verdediger voorlangs gaan. Nog geen minuut later was het wederom FC Twente dat via Lam dichtbij de gelijkmaker was. Vanuit een lastige hoek zag de verdediger zijn inzet gekeerd worden door Zoet.

PSV liet het allemaal gebeuren en probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden. In de 57e minuut leek Maher te profiteren, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de uitstekend keepende Zoet. Gesteund door het publiek gingen de Tukkers op zoek naar de gelijkmaker. Dit gebeurde met Mounir El Hamdoui die in de 65e minuut zijn debuut maakte. Hij nam de plaats in van Tom Boere.

In de 70e minuut was El Hamdaoui dichtbij zijn eerste treffer in dienst van FC Twente. Hij besloot een voorzet direct op doel te schieten, maar zag zijn inzet net voorlangs gaan. Ook PSV kreeg tussentijds enkele kansen, maar echt grote kansen kreeg de ploeg van Cocu niet. Een kwartier voor tijd besloot Cocu de boel dicht te gooien door verdediger Luckassen in te brengen voor aanvaller Bergwijn. Verbeek reageerde door Cuevas van het veld te halen en Tighadouini in te brengen. In de 86e werd ook Hooiveld nog ingebracht voor Ter Avest. Niet als verdediger, maar om oorlog te maken in de verdediging van PSV.

[google]In de 88e minuut kreeg Jorrit Hendrix dé kans op de 0-2. Uit een counter ging hij alleen op Drommel af, maar hij werkte de bal naast het doel. In de 89e minuut kreeg ook De Jong de kans om de wedstrijd te beslissen, maar het was Drommel die de bal voor de voeten van de spits wegplukte. Toch was het PSV dat tegen de verhouding in de 0-2 scoorde. Het was Arias die in de 90e minuut de Drommel passeerde en de wedstrijd definitief op slot gooide.

Drommel, Ter Avest (86. Hooiveld), Bijen, Lam, R. Jensen, Cuevas (80. Tighadouini), Vuckic, Maher, F. Jensen, Assaidi en Boere (65. El Hamdaoui).