Strijdend FC Twente niet verder dan gelijkspel in cruciaal duel met Willem II

Degradatiekrakers zijn in deze fase van de competitie ijskoude waarheid voor FC Twente. Voor een cruciaal onderling treffen kwam Willem II op bezoek in De Grolsch Veste. De Enschedeërs streden met name in de slotfase met alle ziel en zaligheid, echter lieten de Tilburgers zich niet als makke lammetjes op de pijnbank leggen. Het duel werd besloten met een remise.

Al vroeg in de wedstrijd leek het mis te gaan voor de thuisploeg. Uit een tegenaanval kwamen de Tilburgers bijna op 0-1 via Ben Rienstra, maar hij prikte de bal naast. Vervolgens kreeg FC Twente het duel in handen, met een schot van Fredrik Jensen op de paal als gevaarlijkste moment. Zoals wel vaker dit seizoen kwam de tegenstander op voorsprong. In de 14e minuut was het raak voor Willem II. Het doelpunt kwam op naam van Konstantinos Tsimikas.

Het antwoord van de thuisploeg volgde vlak voor rust. Adam Maher gooide een vrije trap voor de goal. Thomas Lam liep weg bij zijn directe tegenstander en kopte randje buitenspel in de kruising van het Willem II doel.

Tweede Helft

In de tweede helft ging de wedstrijd op en neer. Aan beide kanten werden er fouten gemaakt en dit bood meer kansen. Met het publiek erachter ging de thuisploeg op jacht naar de 2-1. Deze lag op de voet van Adam Maher, die na een individuele actie oog-in-oog met Wellenreuther naast schoot.

Het derde doelpunt van de wedstrijd viel aan de andere kant. Willem II kwam in de 70ste minuut op voorsprong via Fran Sol. Na het Tilburgse doelpunt waren er spreekkoren vanaf de tribune te horen. "Jantje rot op", scandeerden de supporters richting de technisch directeur van de club uit Enschede.

In de 87ste minuut was het raak voor de thuisploeg. Na een corner van Maher belandde de bal in de 5 meter van Willem II, Peet Bijen schoot in de draai de bal in de touwen. Vervolgens kwam het antwoord van de uitploeg die tot twee keer toe opnieuw op voorsprong kon komen, maar Joël Drommel stond zijn mannetje.

[google]In de slotfase kookte de thuisbasis van de Tukkers over van de spanning. Het was alles of niets voor beide ploegen. Het thuispubliek ging achter de spelers in het rode tenue staan. Het mocht echter niet baten, de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.