Twente Insite

FC Twente Nieuws

Stroot apetrots: “Nog knapper toen we na rust vol overtuiging de winst naar ons toe trokken”

Stroot apetrots: “Nog knapper toen we na rust vol overtuiging de winst naar ons toe trokken”

Een klinkende overwinning voor FC Twente Vrouwen tegen PSV. De Eindhovense dames werden met 5-2 van de mat geveegd in Hengelo. Trainer Tommy Stroot is dan ook apetrots op zijn ploeg. Smetje op de overwinning is wel het uitvallen van aanvoerster Maud Roetgering.

“Eigenlijk was ik verbaasd over hoe de speelsters het oppakten na die late 0-1 in de eerste helft”, zegt Stroot tegen de TC Tubantia. Al snel volgde de gelijkmaker. “Het was nog knapper toen we na rust vol overtuiging de winst naar ons toe trokken.”

“Dit keer hielden we de rust en dan zie je dat we een aantal speelsters hebben met sterke kwaliteiten”, geeft de oefenmeester aan. “Er zaten mooie goals tussen, uit het boekje.”

Ondanks de heugenis van de klinkende overwinning, is er ook slecht nieuws voor de Duitse trainer. Aanvoerster Maud Roetgering viel zwaar geblesseerd uit. “We wisten al snel dat het niet goed was, want als Maud op de grond blijft liggen dan is er wel wat.” Een knieblessure. “Er wordt na het weekend een MRI-scan gemaakt. Hopelijk valt het mee.”

Maandag 21 mei speelt FC Twente de topper tegen koploper Ajax. “Maar eerst willen we ons richten op PEC Zwolle-uit. Daarna mag de focus op Ajax”, besluit Stroot.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op