Twente Insite

FC Twente Nieuws

Stroot blij met aanwinsten: “Er zijn niet veel speelsters zoals zij”

Stroot blij met aanwinsten: “Er zijn niet veel speelsters zoals zij”

Woensdagmiddag presenteerde FC Twente Vrouwen haar eerste twee versterkingen voor het aankomende seizoen. Middenveldsters Sisca Folkertsma en Lysanne van der Wal zetten hun handtekening onder een contract, waardoor het duo volgend seizoen in het shirt van de club uit Enschede zal spelen. Trainer Tommy Stroot is blij met de twee nieuwe gezichten.

“We volgen Sisca al een geruime tijd, wij zijn dan ook van mening dat haar mentaliteit en haar manier van spelen goed past bij ons”, vertelt Stroot op de officiële website van FC Twente. “Nog steeds zijn wij overtuigd van het feit dat zij een aanvulling is binnen onze selectie. Sisca heeft als doel om een vaste plek bij het Nederlands elftal te bemachtigen, wij willen haar ondersteunen in haar ontwikkeling om uiteindelijk haar doel te kunnen bereiken.”

“Lysanne ken ik nog van mijn tijd bij SV Meppen, als speelster van BV Cloppenburg”, vervolgt de oefenmeester. “Wat mij toen al opviel, was dat er niet veel speelsters in het vrouwenvoetbal zijn zoals zij. Ze is een speelster die verdedigend sterk is, zowel op het middenveld en als back, daarmee zal voor ons een welkome versterking zijn in de selectie. Daarnaast zijn haar drive en mentaliteit de factoren die voor mij doorslaggevend waren”, aldus Stroot.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op