Stroot geniet van eerste plek: "Eindelijk zijn we dus de echte koploper"

FC Twente Vrouwen heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan in de eredivisie vrouwen. De ploeg van Tommy Stroot won in eigen huis met 2-1 van PSV en zag de grootste concurrent Ajax punten verspelen op bezoek bij PEC Zwolle.

Het was geen eenvoudige overwinning want PSV kwam brutaal op voorsprong in Hengelo. Ellen Janssen en Joëlle Smits wisten de achterstand om te buigen, maar de laatste 20 minuten was PSV de betere partij en werd het nog onnodig spannend.

[google]”Na rust kwamen we goed uit de kleedkamer en kregen we een aantal goede mogelijkheden. Maar na de 2-1 van Joëlle durfden we geen risico’s meer te nemen en zakten we ver terug. Uiteindelijk pakten we, ondanks een mindere laatste twintig minuten, nog wel de winst en dat is toch knap. Heel volwassen noem ik dat, want je had het in de laatste minuten ook nog weg kunnen geven.”

Door de zwaarbevochten overwinning staat FC Twente nu vier punten los van Ajax. Echter hebben de Amsterdammers wel een wedstrijd tegoed. ”Maar het verschil is nu dat als zij die wedstrijd winnen, dat wij nog steeds bovenaan staan. Eindelijk zijn we dus de echte koploper. We hebben de puntjes gehaald in een topper en Ajax heeft punten laten liggen. Dit is heel goed voor ons zelfvertrouwen", besluit de oefenmeester in gesprek met de TC Tubantia.