Superzwak FC Twente lijdt zeer pijnlijke nederlaag bij RKC Waalwijk

FC Twente speelde vrijdagavond haar laatste wedstrijd voor de winterstop. De ploeg van trainer Gonzalo García ging op bezoek bij RKC Waalwijk, waar het met een dikke nederlaag teruggestuurd werd naar Enschede.

In de dertiende minuut kwam RKC op voorsprong. Anas Tahiri kreeg de bal voor zijn voeten en passeerde doelman Joël Drommel met een laag schot. Na iets minder dan een halfuur scoren was de thuisploeg via Mario Bilate dicht bij de 2-0, maar Drommel wist zijn kopbal op fraaie wijze uit het doel te houden. Beide ploegen gingen de rust in bij een 1-0 tussenstand.

Vlak na rust kwam de thuisploeg via een afgeketst schot van Stijn Spierings op 2-0. Diezelfde Spierings tekende in de zestigste minuut zelfs voor de derde treffer. Tot overmaat van ramp kreeg verdediger Calvin Verdonk in de slotfase een rode kaart. Ondanks de 43 tegendoelpunten die RKC in de voorgaande zeventien speelronden incasseerde, kwam FC Twente niet tot scoren in het Mandemakers Stadion. Hiermee eindigde de wedstrijd in 3-0 in het voordeel van RKC.

Opmerkelijk genoeg zocht technisch directeur Ted van Leeuwen in de rust de kleedkamer van FC Twente op. Circa de helft van de meegereisde supporters kon de lijdensweg niet meer aanzien en besloot vroegtijdig te vertrekken.