Connect with us

FC Twente Nieuws

Verslag supportersavond FC Twente

Gepubliceerd

op

FC Twente heeft dinsdag 29 maart weer een supporters avond georganiseerd om zo de vaste volgers van Twente de kans te geven vragen te stellen over alles wat met Twente te maken heeft.

Hot items deze editie waren de uitbreiding van het stadion, de uitgedeelde stadionverboden, de invloed van EredivisieLive en uiteraard de financiën. Hieronder geven wij een overzicht van punten waarvan wij denken die interessant zijn te vernoemen.

Uitbreiding stadion

Volgens de huidige planning zal het nieuwe stadion op 1 augustus 2011 voetbal klaar zijn. Het nieuwe stadion zal 6000 extra plaatsen geven waarvan er 700 gaan naar business leden en de overige plekken naar de “gewone” supporter.

Afbeelding in de stoeltjes nieuwe 2e ring
Uit de zaal kwam de vraag of er ook een afbeelding van een speler gaat komen in de stoeltjes net als Epi Drost boven Vak-P. Het antwoord was duidelijk, dit gaat gebeuren. Welke speler dit zal gaan worden wilden de heren Munsterman en van Halst nog niet prijsgeven maar uitgaande van de reacties zal dit waarschijnlijk Sander Boschker gaan worden.

Sfeervak tegenover Vak-P
Is het de bedoeling dat er een nieuw sfeervak komt tegenover Vak-P. Het antwoord was een duidelijke “nee”. Sfeer is iets wat spontaan moet ontstaan en hiervoor gaat FC Twente geen vak beschikbaar stellen.

Infrastructuur rondom het stadion
Hiervoor is niet FC Twente aansprakelijk maar de gemeenten Enschede en Hengelo. FC Twente heeft gewacht met bouwen totdat de gemeenten en FC Twente overeenstemming hadden over de verdeling van de kosten. Dit heeft de club gedaan om het risico van de ca. 4 miljoen Euro aan kosten uiteindelijk niet zelf te hoeven dragen.

Uit het publiek kwam vervolgens de vraag wanneer de rioolbuizen rondom het stadion gaan verdwijnen en wanneer er opnieuw asfalt wordt gelegd zodat men bij regen ook met droge schoenen het stadion kan betreden. Ook hier ligt de verantwoordelijkheid bij de gemeente. Munsterman verwacht dat na de uitbreiding de gemeente hier zorg voor zal dragen.

Uitbreiding naar O-vorm
Achter de schermen is Twente bezig met grote partijen om het stadion volledig door te laten lopen in een O-vorm. Echter heeft dit iets meer voeten in de aarde dan de voorgaande uitbreidingen. Toch is het een must voor Munsterman dat dit plan zal slagen. Hij gaf al een klein detail weg door te vertellen dat in de toekomst de treinen moeten gaan stoppen IN het stadion, dat er bijvoorbeeld ook meer scholen plaats kunnen gaan nemen en dat bij een O-vorm de oude hoofdtribune een stuk hoger gebouwd gaat worden dan de rest van het stadion. Streven van Munsterman is om uiteindelijk het mooiste stadion van Nederland af te leveren.

Begroting en inkomsten CL

Door de uitbreiding van het stadion zal de begroting van FC Twente voor het seizoen 2011-2012 de 40 miljoen gaan overstijgen. Waarschijnlijk zal dit voor het komend seizoen de derde begroting van Nederland opleveren.

Opbrengsten CL
De CL heeft FC Twente bruto tussen de 12 en 14 miljoen Euro opgeleverd waarvan het uiteindelijk rond de 10 miljoen Netto heeft overgehouden. De EL daarentegen is een stuk minder lucratief. Hier houdt de club nagenoeg niets aan over.

Nieuwe hoofdsponsor
FC Twente is momenteel op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor om meer inkomsten te genereren. Echter gaf Munsterman heel nadrukkelijk aan dat men geen nieuwe sponsor neemt die 5 ton meer biedt dan Arke. Reden is dat Arke Twente in slechte tijden trouw is gebleven en beide partijen een goede verstandhouding hebben. Arke zal alleen van het shirt verdwijnen bij een sponsor die aanzienlijk meer wil betalen dan Arke nu. Dit is een bedrag van 1.6 miljoen Euro.

Stadionverboden na FC Twente – NEC

FC Twente heeft de stadionverboden kenbaar gemaakt via de website. Dit viel een deel van de supporters in het verkeerde keelgat hetgeen ook de bedoeling was. De aankondiging via de site was bedoeld als een signaal aan de supporters mede omdat de KNVB de club een voorwaardelijke wedstrijd zonder publiek heeft opgelegd. Deze sanctie geldt voor een jaar en kan al op worden gelegd na het ontsteken van één enkele fakkel. De schade die Twente zal lijden aan claims zal dan rond de 1 miljoen Euro bedragen.

Lege uitvakken door EredivisieLive?

Volgens de tafelheren Munsterman en Porcu staat dit los van elkaar. Reden van de matig gevulde uitvakken ligt volgens hen bij de opgelegde combi’s. Zonder combi’s raken de vakken wel vol met als recente voorbeeld Excelsior uit. Ander voorbeeld is de komende wedstrijd in Doetinchem tegen de Graafschap waar geen combi geldt en het uitvak is uitverkocht.

Kaarten voor uitwedstrijden
Aan de hand van dit verhaal kwam er een spreker uit het publiek die ontsteld was om het feit dat hij als vast bezoeker van uitwedstrijden geen kaart had weten te bemachtigen voor de wedstrijd tegen de Graafschap. Deze wedstrijd gaat de eerste wedstrijd worden die hij moet missen in 3 jaar tijd. Van Halst reageerde dat men bezig is met het testen van een puntensysteem bij uitwedstrijden maar dat dit minder vlekkeloos verloop als verwacht. De spreker kwam vervolgens met het systeem dat bij Emmen wordt toegepast nl. een uitjaarkaart. Dit vonden de tafelheren dermate interessant dat Munsterman en van halst dit idee graag verder uitgewerkt zien. Dit zal dus zeker worden vervolgd.

Dit waren enkele belangrijke punten die ter sprake kwamen tijden de supportersavond van 29 maart 2011. Op www.fctwente.nl zal ook nog een uitgebreid verslag volgen van de punten besproken tijdens deze avond.

3 Reacties

Plaats een reactie

3 Reacties

 1. Erik

  Goed verslag, dank!

  30 maart 2011

 2. Ineke

  Goed verslag!

  30 maart 2011

 3. Bert

  Dank voor dit verslag. Mooi samengevat en interessant om te lezen!!!

  30 maart 2011

Laatste Nieuws

Eerste elftal6 uur ago

Heracles Almelo gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie

Zaterdagavond is het doek gevallen voor de buren uit Almelo. Heracles moest een 3-0 achterstand goedmaken, maar faalde onder het...

fc-twente-vrouwen-kampioen-seizoen-2021-2022 fc-twente-vrouwen-kampioen-seizoen-2021-2022
BREAKING1 dag ago

KAMPIOENEN! FC Twente (v) pakt achtste landstitel op bezoek bij Ajax

FC Twente Vrouwen is kampioen! De Tukkers waren vorige week al officieus kampioen, maar kreeg de schaal toen nog niet...

gijs-smal-doelpunt-feyenoord-twente-2022-de-kuip gijs-smal-doelpunt-feyenoord-twente-2022-de-kuip
Eerste elftal1 dag ago

Twee FC Twente-spelers opgenomen in het elftal van de maand mei

Twee spelers van FC Twente zijn opgenomen in het elftal van de maand mei. Het gaat hierbij om Gijs Smal...

fc-twente-ss-lazio-augustus-2021-zerrouki-immobile-blessure fc-twente-ss-lazio-augustus-2021-zerrouki-immobile-blessure
Eerste elftal1 dag ago

Zuivere speeltijd FC Twente gemiddeld nog geen uur per wedstrijd

Zuivere speeltijd is in de laatste jaren een bekend begrip geworden in de voetbalwereld. Het gaat hierbij om het aantal...

FC Twente Nieuws1 dag ago

Opstelling: FC Twente (v) begint kampioenswedstrijd met dezelfde namen als tegen PSV

FC Twente Vrouwen speelt vanavond haar laatste wedstrijd van het seizoen. De Tukkers gaan met een voorsprong van drie punten...

tijmen-van-wissing-trv-oost-journalist-2019 tijmen-van-wissing-trv-oost-journalist-2019
Eerste elftal1 dag ago

Van Wissing reageert op situatie Ulderink: “Dan is dat echt een naaistreek”

Bij FC Twente kwam dinsdag het nieuws naar buiten dat assistent-trainer Andries Ulderink had besloten om FC Twente te verlaten....

Yaid-Marhoum-spits-fc-twente-onder17-2020-2021 Yaid-Marhoum-spits-fc-twente-onder17-2020-2021
FC Twente Nieuws1 dag ago

Onder18 kan zaterdag de dubbel pakken in bekerfinale tegen AZ

Vorige week haalde FC Twente/Heracles Onder18 het kampioenschap binnen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse Onder18. Komende zaterdag kunnen de Tukkers...

Zerrouki-pitch-invasion-grolsch-veste-twente-groningen-2022 Zerrouki-pitch-invasion-grolsch-veste-twente-groningen-2022
Eerste elftal1 dag ago

Foto’s: Selectie FC Twente geniet op Ibiza van welverdiende vakantie

De selectie van FC Twente mocht zich na het feest, dat maandag plaatsvond, opmaken voor een vakantie naar Ibiza met...

jan-streuer-paul-van-der-kraan-grolsch-veste jan-streuer-paul-van-der-kraan-grolsch-veste
Eerste elftal1 dag ago

FC Twente stelt doel transferwindow: “Eerste trainingsweek ploeg grotendeels compleet”

Voor het duo Streuer en Jans was afgelopen seizoen veel lof. Samen zorgden de mannen ervoor dat er een volwaardige...

robert-de-pauw-carin-bakhuis-fc-twente-vrouwen-2021 robert-de-pauw-carin-bakhuis-fc-twente-vrouwen-2021
FC Twente Nieuws1 dag ago

De Pauw kampioen na turbulent seizoen: “Koester geen enkele wrok”

Aan het begin van het seizoen 2021-2022 werd Robert de Pauw aangetrokken als trainer van FC Twente Vrouwen. Na een...