Tandenloos FC Twente sluit het jaar af met een nederlaag tegen Sparta

FC Twente verloor dinsdagavond de laatste wedstrijd van het kalenderjaar thuis tegen Sparta Rotterdam met 2-0. Mario Engels en Deroy Duarte maakten de doelpunten namens de Rotterdammers. Hier kon de ploeg van Ron Jans amper tot niets tegenover zetten. Het is de derde thuisnederlaag op rij voor de Tukkers nadat ze eerder verloren in eigen huis van RKC Waalwijk en AZ.

Ongewijzigde opstelling

FC Twente begint met dezelfde opstelling als in de uitwedstrijd tegen VVV Venlo. Lazaros Lamprou zit bij de selectie. Er was reeds veel om de Griek te doen. Sander Berends van ELF Voetbal meldde dat Lamprou terug zou keren naar PAOK Saloniki, maar FC Twente ontkende dat.

Eerste helft

Al vroeg in de wedstrijd krijgen de bezoekers een grote kans. Mario Engels staat van dichtbij oog in oog met Joël Drommel, maar de sluitpost brengt redding voor de Tukkers. In het eerste kwart van de wedstrijd blijft Sparta de gevaarlijkste partij, maar weten via enkele kleine kansen Drommel niet te passeren.

Pas in de 23e minuut is er een moment van de ploeg van Ron Jans wat er toe doet. Oosterwolde legt de bal terug op Danilo, maar de Braziliaan weet de bal niet op doel te krijgen. FC Twente heeft moeite om het spel te maken. Dat heeft deels te maken met dat de Spartanen goed georganiseerd staan. Ook gaan er veel simpele dingen mis bij de Tukkers waardoor ze niet goed in hun aanvalsspel komen.

Op slag van rust krijgt Sparta een vrije trap na een handsbal van Brama. De bal valt gelukkig voor de voeten van Mario Engels en dit keer weet de spits wel het net te vinden. Zo zoeken de Tukkers de kleedkamer op met een 1-0 achterstand.

FC Twente gaat in de tweede helft beter van start. In de 49e minuut heeft Brama een schietkans op de rand van het zestienmetergebied, maar de aanvoerder plaatst de bal over het doel. In de 55e minuut krijgt Danilo een vrije kopkans na een corner van Cerny, maar de Braziliaan krijgt zijn hoofd niet goed tegen de bal en kopt de bal naast.

Sparta leunt in het eerste gedeelte van de tweede helft achterover om de 1-0 voorsprong te verdedigen en laat het initiatief aan FC Twente. Ondanks dat, komt Sparta op 2-0. Deroy Duarte plaatst de bal vanaf buiten het zestienmetergebied in de lange hoek. In de 71e minuut lijken de Rotterdammers zelfs op 3-0 te komen, maar de goal van invaller Kharchouch wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Niet veel later krijgt Kharchouch een nieuwe kans om alsnog de 3-0 te maken, maar hij raakt vanuit een kansrijke positie de bal volledig verkeerd. In de 80e minuut probeert Ron Jans nog iets te forceren door in één klap vier nieuwe spelers in te brengen, nadat hij al eerder Dervisoglu inbracht. De Turk krijgt in de 85e minuut nog de mogelijkheid om wat terug te doen, maar hij kreeg de bal niet in het doel. De Spartanen houden de 2-0 voorsprong vast en zo verliest FC Twente voor het derde thuisduel op rij.

Drommel; Ebuehi, Pleguezuelo (80' Dumic), Pierie, Oosterwolde; Roemeratoe (80' Bosch), Brama, Ilic (80' Zerrouki) ; Cerny (67' Dervisoglu), Danilo, Menig (80' Jeremejeff)