Teleurstellend gelijkspel voor FC Twente

FC Twente speelde vanmiddag met 1-1 gelijk tegen NAC Breda. In het Rat Verlegh stadion kwam FC Twente in een goede eerste helft op voorsprong. In de tweede helft zakte de ploeg in en kwam het ook nog met tien man te staan. Lang leek de ploeg stand te houden, maar in de blessuretijd wist NAC middels een penalty de gelijkmaker te scoren.

De Twente-supporters moeten met angst hebben toegekeken toen Castaignos na een kwartier spelen door Ziyech op de goal van Ten Rouwelaar af werd gestuurd. Eerder deze wedtrijd miste de spits al een kopkans en wist hij zijn voet niet bij de bal te krijgen toen Martina de bal doorkopte. Zijn laatste competitiegoal dateerde van 23 februari. Nu was het wel raak en schoot hij de bal feilloos achter de keeper:0-1. De opluchting was ook bij Castaignos duidelijk zichtbaar.

Na de openingstreffer van Castaignos kreeg FC Twente via Ziyech diverse kansen om de voorsprong uit te breiden. Zo kwam de nieuweling oog in oog met Ten Rouwelaar te staan, maar ging zijn schot naast. De ploeg van Alfred Schreuder, die in het begin van de wedstrijd het spel bepaalde en verreweg de meeste kansen kreeg, gaf gedurende de eerste helft meer kansen weg aan NAC. Zo kon Falkenburg een aantal keer gevaarlijk worden, maar hij wist niet tot scoren te komen. [google]

NAC begon feller aan de tweede helft, wat meteen voor gevaar voor het doel van FC Twente zorgde. Eerst moest Luc Castaignos moest het veld met een hamstringblessure verlaten, niet veel later ontving Andreas Bjelland, die net hersteld is van een ribblessure, van scheidsrechter Makkelie zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Nadat Twente met tien man kwam te staan, nam de druk op de defensie van de Tukkers toe. Dit resulteerde ook in een doelpunt voor NAC, maar de goal van Perica werd afgekeurd wegens buitenspel.

Lang leek FC Twente stand te houden, maar in de blessuretijd was het toch raak voor NAC. Na een overtreding van Breukers in het stafschopgebied besloot Makkelie de bal op de stip te leggen. Tighadouini wist daar wel raad mee, waardoor FC Twente haar derde wedstrijd op rij gelijkspeelde.

Geel: Seuntjes, Perica, Marsman, Breukers.

Rood: Bjellland (2x geel)

Opstelling NAC Breda: Ten Rouwelaar; Drost, Amieux, Damcevski, Ssewankambo; Falkenburg, Matic, De Kamps; Tighadouini, Perica, Boateng.

Opstelling FC Twente: Marsman; Martina, Lachman, Bjelland, Koppers; Mokotjo, Ebecilio, Ziyech ('69 Breukers); Mokhtar, Castaignos ('47 Børven), Kusk ('59 Bengtsson).