Connect with us

Eerste elftal

Ten Voorde: “Daar zijn harde noten over gekraakt met de technische staf”

Gepubliceerd

op

ron-jans-andries-ulderink-trainers-fc-twente-2020-2021
Foto: Pro Shots

Het houdt de gemoederen nog altijd bezig: de contractverleningen van Jan Streuer en Ron Jans. Jan-Joost van Gangelen gaf afgelopen maandag aan dat er in de RvC ‘ongelofelijke bonje‘ zou hebben plaatsgevonden over de kwestie. Twee dagen later kwam het onderwerp in Voetbalpraat wederom aan bod.

En wéér kwam het veldspel van FC Twente ter sprake. “Je hoort al anderhalf jaar: ‘we gaan verbeteren met voetbal, het moet beter en we gaan ontwikkelen’. Dat zie ik nog niet terug en daar zijn ook wel wat harde noten over gekraakt met de technische staf. Ze zeiden: ‘we willen wel meer ontwikkeling in het voetbal gaan zien'”, zo opent clubwatcher Leon ten Voorde de discussie.

Zwaktebod?

Toch mocht het duo aanblijven. “Je moet als RvC wel heel stevig in je schoenen staan om tegen een trainer die vierde staat te zeggen dat je niet met hem verder gaat.” Commentator Vincent Schildkamp reageert. “In de lijn van jouw redenering is dat ergens ook een zwaktebod. Als je vindt dat het niet goed genoeg is en als je vindt dat het moet veranderen, dan moet je ondanks de vierde plaats eigenlijk zo’n maatregel nemen”, zegt Schildkamp.

Ten Voorde: “Ik zou het, los van de vraag of ik het terecht of onterecht vind, juist heel krachtig hebben gevonden als er door die vierde plaats heen was gekeken en dat je had gezegd: ‘we willen na twee jaar een andere koers gaan varen.” Toch vindt hij lang niet alles slecht bij de club. Hij noemt bijvoorbeeld de rust die onder Jans en Streuer is teruggekeerd.

Ontwikkeling jeugd

Kees Kwakman komt daarnaast nog met de ontwikkeling van de jeugd. “Ik begrijp helemaal wat je zegt, maar aan de andere kant kijk je misschien ook wel naar de jeugdspelers. Hoe ontwikkelen die zich? En of dat nou door Jans, Streuer of waarschijnlijk als eerste door spelers als Hilgers, Zerrouki en Oosterwolde zelf komt, dat is op de lange termijn natuurlijk wel iets positiefs”, besluit Kwakman.

6 Reacties

Plaats een reactie

6 Reacties

 1. Banis

  Ik ben het heel erg met Remco eens.

  4 februari 2022

 2. Linksbuiten

  Ach Remco, als er weinig te melden is ga je af op de stemmen die Jan Joost van Gangelen in zijn hoofd heeft gehoord. En dan schrijf je wat er volgens jou binnen de club gebeurt omdat je geen lijntjes met die club hebt en je daar zuur over bent. Als jij dat “ je werk doen” vindt heb je gelijk. Ik zou graag bronvermelding zien anders dan de stemmen die JJvG in zijn hoofd hoort.

  3 februari 2022

  • Remco

   Beste Linksbuiten. Wellicht raak jij hier de juiste snaar. Dan is wel de vraag of een journalist/clubwatcher altijd aan bronvermelding moet doen. In ieder geval dient het betoog te kunnen worden onderbouwd. En hier lijkt mij dat zo te zijn.

   Wat mij opvalt is dat op dit forum iedereen erg volgzaam is als het de club betreft. Dat is jammer. Van het bestuur worden meerdere discutabele besluiten genomen. Deze behoren te worden becommentarieerd. Op een correcte wijze en met nuance. Dat mis ik hier. Eens?

   3 februari 2022

 3. Freddy

  Taak voor Streuer om voor volgend seizoen creatievere spelers te halen. Jans doet het gewoon goed met deze selectie. Ook niet bang zijn om door te selecteren.

  3 februari 2022

 4. De Steem

  Wat is hij weer belangrijk. Hij zit bij de RVC vergaderingen en krijgt als hij er toevallig niet bij kan zijn de notulen. Ja leon is een echte club watcher. Als het rustig is bij de club en het goed gaat met de plaats op de ranglijst, dan heeft hij het over de manier van spelen, de gezamenlijke jeugdacademie, ja de krant moet vol! De feiten: Oosterwolde 3 miljoen, Zerrouki …miljoen, Hilgers …miljoen. Niet slecht voor een trainer die oog heeft voor de eigen jeugd. En voor het eerst in 6 jaar gaan we weer meedoen om Europees voetbal!

  3 februari 2022

  • Remco

   Leon ten Voorde doet hier zijn werk. Weergeven wat speelt. Niet alleen binnen de lijnen maar ook daarbuiten. De opmerking van “De Steem” is dan wel sneu.

   3 februari 2022

Laatste Nieuws

Eerste elftal12 uur ago

Goede hoop op behoud Vlap, Limnios, Brenet én Ugalde bij FC Twente

Jan Streuer is druk bezig met het samenstellen van een nieuwe selectie voor het komende seizoen. Op 15 juni staat...

degradatiespook-heracles-twente-2018-almelo degradatiespook-heracles-twente-2018-almelo
Columns13 uur ago

Column: Schadenfreude & Karma

Heracles Almelo staat op het randje van degraderen. Die pijn gun ik normaliter geen enkele supporter. Echter, het leedvermaak was...

Casparij-fc-twente-vrouwen Casparij-fc-twente-vrouwen
FC Twente Nieuws14 uur ago

“Zolang de schaal niet binnen is, rekenen we ons niet rijk”

Afgelopen zaterdag was FC Twente Vrouwen in de Grolsch Veste met 3-0 te sterk voor PSV. Door de overwinning kan...

feyenoord-fc-twente-supporters-corona-de-kuip-2020 feyenoord-fc-twente-supporters-corona-de-kuip-2020
FC Twente Nieuws15 uur ago

Keiharde kritiek op niveauloze Feyenoord-fans: “90 minuten vuurwerkgeluiden”

FC Twente kende afgelopen zondag een prima afsluiting van het seizoen. De ploeg had plek vier al veiliggesteld, maar verzaakte...

jan-streuer-technisch-directeur-fc-twente-2021 jan-streuer-technisch-directeur-fc-twente-2021
Eerste elftal16 uur ago

Streuer hoeft geen gesprek met Ulderink: “Vinden wel een nieuwe trainer”

Jan Streuer heeft een hele wrange nasmaak overgehouden aan de abrupt beëindigde samenwerking met Andries Ulderink. De assistent-trainer vroeg afgelopen...

fc-twente-vrouwen-kampioen-seizoen-2020-2021 fc-twente-vrouwen-kampioen-seizoen-2020-2021
FC Twente Nieuws16 uur ago

Van Es op haar hoede: “Niet denken dat 10-0 onmogelijk is”

Vrijdagavond staat voor FC Twente Vrouwen de laatste en allesbeslissende wedstrijd van het seizoen 2021-2022 op het programma. Met drie...

jahnoah-markelo-fc-twente-grolsch-veste-oefenwedstrijd-2021 jahnoah-markelo-fc-twente-grolsch-veste-oefenwedstrijd-2021
Eerste elftal18 uur ago

Markelo vindt 11 dagen na vertrek bij FC Twente nieuwe werkgever

Op 8 mei maakte FC Twente bekend dat het contract met aanvaller Jahnoah Markelo was verscheurd. De jongeling mocht eerder...

piet-keur-spitsentrainer-az-alkmaar piet-keur-spitsentrainer-az-alkmaar
Eerste elftal18 uur ago

Terug in de tijd: | Piet (Li)Keur: Tweevoudig clubtopscorer van FC Twente

In deze editie van Terug in de Tijd staat Piet Keur, geboren te Zandvoort op 20 december 1961, centraal. Hij...

jan-smit-heracles-erve-asito jan-smit-heracles-erve-asito
Eerste elftal20 uur ago

Jan Smit uit kritiek op bestuur Heracles na pijnlijke nederlaag tegen Excelsior

Heracles Almelo staat sinds woensdagavond met één been in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg verloor in de heenwedstrijd van...

van-overeem-zerrouki-maher-utrecht-twente-2021-2022 van-overeem-zerrouki-maher-utrecht-twente-2021-2022
Eerste elftal21 uur ago

Ervaren middenvelder Van Overeem transfervrij op te pikken

Afgelopen zomer werd de naam van FC Utrecht-middenvelder Joris Van Overeem diverse keren gelinkt aan FC Twente. De 27-jarige speler...