Volg ons op Social Media

Eerste elftal

Ten Voorde over de vier VAR momenten die niet allemaal VAR momenten werden

Gepubliceerd

op

leon-ten-voorde-pusic-garcia-garcia

Na afloop van de met 3-2 verloren derby tegen Heracles Almelo ging het maar om één ding. De VAR greep in bij de 2-0 van Espinosa, maar weigerde daarna drie keer in actie te komen toen FC Twente werd benadeeld. Leon ten Voorde neemt ons nog een keer door de VAR momenten heen.

VAR moment 1 - Afgekeurd doelpunt Espinosa
"Dat is de frustratie bij heel veel mensen. Je weet niet meer wat er aan de hand is. Ze staan al bij de middenstip, niemand van Heracles heeft geprotesteerd, maar het duurt en het duurt maar. En later op de beelden blijkt dat de bal de arm van Espinosa schampte. Hij heeft er geen voordeel van gehad want de bal werd niet van richting veranderd, maar voor alle aanvallende hands wordt meteen afgefloten."

Var moment 2 - Handsbal Breukers
"VAR moment twee was toen er geen VAR kwam. Dit tot frustratie van veel FC Twente supporters. Dat was best opvallend, laat ik het daar bij houden. Schenk kopt de bal op doel, Breukers draait zich weg, en bij het wegdraaien komt de bal op z'n arm cq elleboog. Hij heeft totaal niet in de gaten gehad wat er gebeurde, maar volgens mij is dat hands en een penalty. Die bal wordt daardoor van richting veranderd. Dat is anders dan bij Espinosa. Het is een verdedigende actie dus dan hoeft de VAR niet in te grijpen. Ik vond het heel raar."

VAR moment 3 - Overtreding op Selahi voorafgaand aan de 2-1
VAR moment drie is ook weer een discussiemoment. En dat is zo jammer van de derby, want het was een prachtig gevecht. Het gaat om de 2-1 van Mauro. Het doelpunt werd ingeleid door Czyborra de op de voet gaat staan van Selahi. Bewust of onbewust, ik denk onbewust, gaat hij op de voet staan van Selahi die daarbij geblesseerd raakt. Nou valt daarna de 2-1 al deed ook Drommel dat niet slim. Die had gewoon de bal uit moeten trappen. Ik denk dat er heel veel VARS zijn die daar in zouden grijpen. Wat de goal begint bij een overtreding."

VAR moment 4 - Vermeende handsbal Heracles
De vierde vond ik eigenlijk het moeilijkste moment. Berggreen kopt de bal bij een 3-2 stand een beetje voor het doel en die bal wordt afgeremd. Ik heb het heel vaak in herhaling teruggekeken, maar kan niet zien of dat via een arm ging. Maar dat die bal wordt afgeremd door een lichaamsdeel is wel duidelijk.

Ik denk dat er door de VAR heel veel frustratie is, of je nou voor Heracles bent of voor FC Twente. De VAR is in het leven geroepen om het eerlijker te maken. Maar wat krijgen we nu? We hadden het altijd over de scheidsrechters, maar er wordt nu veel meer gediscussieerd dan ooit over dat soort beslissingen. En dat had met de VAR niet gemoeten. Eigenlijk zouden we er naar toe moeten dat de VAR er alleen is bij al dan niet buitenspel en doellijntechnologie. Want dat andere is zo arbitrair en levert zoveel discussie op", besluit Ten Voorde z'n relaas op de website van de TC Tubantia.

Foto: Pro Shots

11 Reacties

11 Comments

 1. De let

  23 september 2019 at 08:46

  Zeer slechte verliezers daar. Bij de 2 1 kan Twente de bal 3 x uitspelen, ze voetballen zelf door. Tegen Groningen heb ik niemand gehoord over de eerste rode kaart en de laatste panalty.

 2. Marcel

  22 september 2019 at 16:35

  VAR voegt niets toe. De dubieuze beslissingen blijven alleen ligt het spel nu heel vaak stil. Dat haalt het tempo ook uit de wedstrijd. Bij de Europe League zonder VAR leuke wedstrijden gezien, ook met Nederlandse leiding. Het lijkt er een beetje op dat de Knvb een extra middel heeft om de competitie te beïnvloeden. En met Jan Smit aan het roer weet je dat dit niet ten goede komt aan Twente, maar wel uit een club uit zijn geliefde almelo.

 3. Janmie

  22 september 2019 at 12:56

  Nog één vraagje: komt dit commentaar van Ten Voorde alleen in de streekkrant of komen dit soort vaststellingen ook in landelijke kranten c.q. opiniebladen ? Laat VI met betweter Johan Derksen hier weer eens iets over zeggen!

 4. Stefan

  22 september 2019 at 12:10

  Hallo ik als heracles fan ik zeg wel dat twente het heel netjes gedaan had de 2-0 was terecht en interecht als ik eerlijk ben het was een twijfel geval ma voor de rest een hele mooie wedstrijd

 5. Janmie

  22 september 2019 at 10:25

  Leon ten Voorde heeft het dit keer helemaal bij het rechte eind. Het is niet alleen bij deze wedstrijd, maar de bewijzen dat de VAR vaak fout zit zijn er inmiddels bij haast elke wedstrijd. De VAR fluit in plaats van de scheidsrechter!! En dan vooral de willekeur in het nemen van beslissingen, de ene keer wel affluiten dan andere keer door de vingers zien?! Kan toch niet!

 6. Kiekennoarfct

  21 september 2019 at 23:28

  De foute beslissingen beginnen bij Mesjochem Kamphuis, de var direct afschaffen. Zolang we geen fatsoenlijke schijtrechters hebben heeft het geen zin. Kun je er net zo goed mijn schoonmoeder neer zetten.

 7. René

  21 september 2019 at 22:44

  Waaron niet zoals bij hockey, 3 VAR momenten per team, blijkt uit VAR terecht, je behoud je 3 momenten, blijkt uit VAR onterecht, 1 moment kwijt. Scheids staat boven VAR, niet zoals nu bij voetbal dat de VAR de scheids kan overrulen..

 8. Stef

  21 september 2019 at 21:49

  Arbitrage heeft de wedstrijd kapot gederigeerd en daarmee twente zwaar benadeeld.

  • Dick

   22 september 2019 at 11:38

   Ik ben het ook eens met Leon ten voorde,de var is er voor de momenten dat er wat gebeurd in het veld wat de scheidsrechter niet kan beoordelen.Toch word de scheidsrechter beïnvloed door de var,en dat moet ophouden.Anders hoef je geen scheidsrechter aan te stellen bij een wedstrijd.

 9. A. Koers

  21 september 2019 at 19:47

  Gewoon weg met die hele VAR het is er helemaal niet eerlijker op geworden alleen maar slechter dus weg met die VAR.

 10. John

  21 september 2019 at 19:14

  Niks meer maar dan ook niks meer dan de waarheid. 2-1 met zn overtreding op de enkel. Zuiver rode kaart .wat zou onze Japanner Nakamuru wel niet gedacht hebben .waar ben ik nu beland. Het land van de reizende var.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

meyba-screenshot-johan-cruijff meyba-screenshot-johan-cruijff
Eerste elftal3 uur geleden

Video: MEYBA, het merk van FC Barcelona en Diego Maradona

Vandaag maakte FC Twente bekend dat MEYBA de komende vier jaar de nieuwe shirtsponsor wordt van de club. Het is...

klaas-dijkhoff-vvd-fractieleider. klaas-dijkhoff-vvd-fractieleider.
Eerste elftal3 uur geleden

Dijkhoff: “Supporters voelen zich nog steeds gepiepeld door FC Twente”

De KNVB heeft bij de overheid aangeklopt voor financiële steun tijdens de coronacrisis. Veel clubs hebben het zwaar omdat er...

jesse-bosch-ziekenhuis-eindhoven-fc-twente jesse-bosch-ziekenhuis-eindhoven-fc-twente
Eerste elftal3 uur geleden

Jesse Bosch succesvol geopereerd in het Maxima MC in Eindhoven

FC Twente middenvelder Jesse Bosch is dinsdag succesvol geopereerd in het Maxima MC in Eindhoven. De Tukker die dit seizoen...

FC Twente Nieuws4 uur geleden

Pelupessy blijft minimaal nog een seizoen voetballen in Engeland

Joey Pelupessy blijft ook komend seizoen actief in Engeland. De middenvelder heeft een aflopende verbintenis bij Sheffield Wednesday, maar deze...

BREAKING5 uur geleden

BREAKING: MEYBA nieuwe kledingsponsor FC Twente

FC Twente heeft vandaag de nieuwe kledingsponsor gepresenteerd. De club neemt na een seizoen afscheid van het eigen merk Kicks21...

paul-van-der-kraan-algemeen-directeur-fc-twente-2019 paul-van-der-kraan-algemeen-directeur-fc-twente-2019
Eerste elftal13 uur geleden

Van der Kraan vraagt geduld: “Een broedende kip moet je niet storen”

FC Twente hoopt deze week de nieuwe technisch directeur te presenteren. Over wie dit moet gaan worden houdt algemeen directeur...

griekse spits kots griekse spits kots
Eerste elftal13 uur geleden

FC Twente vangt bot bij Griekse spits Kotsopoulos

FC Twente heeft in de zoektocht naar nieuwe spelers het oog laten vallen op de Griekse spits Angelos Kotsopoulos. De...

richard-peters-leon-ten-voorde-fc-twente richard-peters-leon-ten-voorde-fc-twente
Eerste elftal14 uur geleden

Zorgen bij Ten Voorde: “Geen technisch directeur, trainersstaf en heel weinig spelers”

Halverwege september hoopt de KNVB het nieuwe eredivisieseizoen af te kunnen trappen. Vóór die tijd zal FC Twente nog een...

ik-verling-seizoenkaart-2020-2021 ik-verling-seizoenkaart-2020-2021
Eerste elftal24 uur geleden

NIEUWE TUSSENSTAND: Ruim 13.000 seizoenskaarten verlengd!

Op zaterdag 16 mei ging de verlenging van de seizoenkaarten voor het seizoen 2020-2021 van start. Diezelfde dag werden er...

grolsch-veste-stadion-kanaal-mei-2020 grolsch-veste-stadion-kanaal-mei-2020
FC Twente Nieuws1 dag geleden

Vriendenkring organiseert ook dit jaar ‘gewoon’ de FC Twente-quiz

Dit jaar zal er door het coronavirus geen Open Dag van FC Twente plaatsvinden. Een aderlating voor alle jonge en...

Advertentie