Connect with us

Eerste elftal

Ten Voorde: “Rol van Lukoki is uitgespeeld”

Gepubliceerd

op

jody-lukoki-training-fc-twente-herstel-winter
Foto: NES Images

Jody Lukoki kwam eerder deze week negatief in het nieuws toen naar buiten kwam dat hij was veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin. De aanvaller kreeg 80 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf opgelegd van de politierechter. FC Twente buigt zich momenteel over welke straf het de aanvaller op gaat leggen.

Als het aan het merendeel van de supporters ligt wordt Lukoki ontslagen. Bijna twee derde vindt dat het er geen basis is om verder te gaan met de aanvaller. 13 procent vindt een boete afdoende en de overige 24 procent denkt dat FC Twente er goed aan doet om Lukoki tijdelijk op non-actief te stellen.

Ook clubwatcher Leon ten Voorde heeft een duidelijke mening inzake de kwestie Lukoki. “Ontslag op staande voet schijnt in hun zaken juridisch een stuk ingewikkelder te zijn, maar je hoeft geen helderziende te zijn om te concluderen dat de rol van Lukoki is uitgespeeld. En dat voordat hij de bühne van De Grolsch Veste überhaupt heeft beklommen.”

Mocht het zover komen dan wordt het misschien wel het meest treurige verhaal uit de clubgeschiedenis van FC Twente. Lukoki scheurde tijdens één van zijn eerste trainingen zijn kruisband af waarvan hij nog altijd revaliderende is. Ondanks zijn blessure zag hij wel de mogelijkheid om zijn vriendin te slaan en te schoppen, hetgeen hij voor is veroordeeld door de rechter. Mocht hij worden ontslagen dan wordt Lukoki de meest bekende contractspeler die nooit een seconde speelde voor FC Twente. Een meer dan twijfelachtige eer.

9 Reacties

Plaats een reactie

9 Reacties

 1. Ron Beton

  Dat zeg je heel goed Freddy. ‘In deze tijd’. Waarin iedereen overgevoelig is en vooral graag wil deugen.

  5 februari 2022

 2. Freddy

  Je kan dit overal mee vergelijken als je wil, maar in deze tijd ligt dit heel gevoelig, en ik ben nog altijd van mening, dat hij geen toekomst meer heeft bij Twente.

  5 februari 2022

 3. Ron Beton

  Ik zeg nergens dat ik dit gedrag acceptabel vind. Maar hij is er voor gestraft en daarmee is het voor mij klaar. Als Unnerstall dit had gedaan waren de reacties veel milder geweest. Want die is onmisbaar. Weet zeker dat Eric en Martin ook stonden te juichen voor Theo Janssen in 2010. Dat bedoel ik met hypocriet.

  5 februari 2022

 4. Ron Beton

  Stelletje moraalridders, bah. Die jongen heeft een foutje gemaakt waarvan niemand de details kent. Is er voor gestraft door de rechter en verdient gewoon een tweede kans. Als hij volgend seioen de sterren van de hemel speelt hor je er niemand meer over. Hypocrieten.

  5 februari 2022

  • Martin

   Die tweede kans heeft hij al gehad na de eerste keer dat hij zijn vriendin mishandelde. Dit soort gedrag zit in iemands karakter en krijg je er niet meer uit. Wieberen.

   5 februari 2022

  • Eric

   Heeft niets met moraalridders te maken. Wanneer dit als ‘foutje’ afgedaan wordt, vraag ik mij af wat dan wel ‘fout’ is. Dit gedrag is niet te accepteren. Het betreft ook een voorbeeldfunctie, waarbij dit soort gedrag direct hard moet worden aangepakt. En wanneer de afwijzende meningen, zoals hieronder, als hypocriet worden afgedaan, vindt Ron Beton dit soort gedrag kennelijk wél acceptabel. Handen af van vrouwen enz.!!

   5 februari 2022

 5. Martin

  Ik denk dat als je hem laat blijven, het publiek tegen hem gaat keren. De reacties op social media zijn wel helder. Hier is geen plek voor iemand die vrouwen mishandeld. Wil jij nog juichen voor zo’n figuur? Ik zeg volmondig nee.

  5 februari 2022

 6. I hate referees

  Mijn 1e reactie is ook wat moeten we er nog mee. Maar dan komt de vraag naar boven, zijn wij niet roomser dan de paus. Hoeveel sportlieden hebben niet iets dergelijks bij de hakken gehad en spelen nog steeds bij top clubs voor kruiwagens vol geld. Daarmee wil ik zijn daden niet goed praten, maar wat is wijsheid en reëel in deze.

  5 februari 2022

 7. Eric

  Weg met die gast! Lafaards hebben we niet nodig bij FCT. Afgezien van een dergelijk heldendom van ‘vrouwen durven mishandelen’: Je zult maar dergelijke gasten in je selectie hebben. Dat gun je je cluppie niet!

  5 februari 2022

Laatste Nieuws

FC Twente Nieuws20 minuten ago

FC Twente (v) in de finale van de Eredivisie Cup na tweemaal winst op ADO

FC Twente Vrouwen heeft zich over twee wedstrijden overtuigend geplaatst voor de finale van de Eredivisie Cup. De Tukkers stonden...

conference-league-zerrouki-grolsch-veste-2022 conference-league-zerrouki-grolsch-veste-2022
Eerste elftal49 minuten ago

FC Twente kan flink bijverdienen in de Conference League

In het seizoen 2020-2021 werd een plek in de play-offs voor Europees voetbal in de laatste speelrondes uit handen gegeven....

valentijn-driessen-chef-voetbal-de-telegraaf valentijn-driessen-chef-voetbal-de-telegraaf
Eerste elftal1 uur ago

Driessen over overstap Ulderink: “Meneer had natuurlijk al een goede aanbieding”

Eerder deze maand kwam naar buiten dat Andries Ulderink de trainersstaf van FC Twente ging verlaten. Dit had ermee te...

letsch-hoofdtrainer-vitesse-2020-2021 letsch-hoofdtrainer-vitesse-2020-2021
Eerste elftal2 uur ago

Letsch blikt terug op wisselvallig jaar: “FC Twente is het Vitesse van dit seizoen”

FC Twente werd dit seizoen vierde van de eredivisie. Iets wat een stunt te noemen is. Vorig seizoen gold dat...

noa-lang-vieren-fc-twente-sparta-2019-2020 noa-lang-vieren-fc-twente-sparta-2019-2020
FC Twente Nieuws3 uur ago

Lang staat voor toptransfer naar de kersverse kampioen van Italië

Noa Lang werd in het seizoen 2019-2020 voor een halfjaar gehuurd van Ajax. Een groot succes werd dit destijds echter...

sem-steijn-ad0-den-haag sem-steijn-ad0-den-haag
FC Twente Nieuws3 uur ago

Steijn speelt zondagavond laatste wedstrijd voor ADO: “Droom als kind”

Sem Steijn speelt zondag om 18.00 de beslissende wedstrijd om promotie tegen Excelsior. In de heenwedstrijd werd het 1-1. Voor...

FC Twente Nieuws4 uur ago

Arnautovic in beeld bij Italiaanse topclub, FC Twente profiteert mee

Marko Arnautovic staat in de belangstelling van Juventus. Zo weet Football Italia te melden. De in Wien geboren aanvaller moet...

michel-vlap-vieren-doelpunt-twente-eagles-2021-2022-grolsch-veste michel-vlap-vieren-doelpunt-twente-eagles-2021-2022-grolsch-veste
Eerste elftal4 uur ago

Vlap neemt afscheid van FC Twente: “Geweldig jaar mogen beleven”

Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Michel Vlap na dit seizoen vertrekt bij FC Twente. De Tukkers hadden de...

nico-jan-hoogma-knvb-2021 nico-jan-hoogma-knvb-2021
FC Twente Nieuws2 dagen ago

Heracles stelt Hoogma aan als nieuwe technisch directeur

Heracles werd afgelopen seizoen zestiende van de eredivisie. Hiermee werd het veroordeeld tot het spelen van de play-offs tegen degradatie....

thijs-van-leeuwen-groningen-twente-uit-2020-2021 thijs-van-leeuwen-groningen-twente-uit-2020-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Van Leeuwen keert terug bij FC Twente, maar waar ligt zijn toekomst?

Thijs van Leeuwen werd afgelopen seizoen verhuurd aan Almere City FC. Hier kon Van Leeuwen aan meer speelminuten komen dan...