Twente Insite

FC Twente Nieuws

Ten Voorde: “Ter Avest mag als voetballer de schoenen van Rutten niet strikken”

Ten Voorde: “Ter Avest mag als voetballer de schoenen van Rutten niet strikken”

Clubliefde. Een woord dat in het woordenboek van het hedendaagse voetbal allang niet meer voorkomt. FC Twente kent met Sander Boschker misschien wel de laatste verpersoonlijking van dit woord. Binnen de huidige selectie – of tenminste die van afgelopen seizoen – kent geen speler het woord.

“Vanwege zijn mogelijke rol in de raad van commissarissen zocht ik naar het aantal wedstrijd dat Fred Rutten voor FC Twente heeft gespeeld: 307 dus. Rutten diende in zijn loopbaan maar één club en bleef de club ook in 1983 trouw, na de degradatie. Ik weet het: dat was een andere tijd, maar het is ook heel makkelijk om daar altijd naar te wijze”, aldus Leon ten Voorde in zijn column in de TC Tubantia.

Drommel

“Bij 1.FC Köln tekenden onlangs de enige Duitse international in het team en de zeer talentvolle keeper bij na de degradatie, omdat ze vonden dat ze dat verplicht waren aan de club. Bij Twente stond de zaakwaarnemer van de zeer matige keeper op de ochtend na de nederlaag bij Vitesse in alle vroegte op de stoep van De Grolsch Veste. Hij was er vast niet om iedereen binnen FC Twente een hart onder de riem te steken.”

Ter Avest

“Hidde ter Avest mag als voetballer de schoenen van Fred Rutten niet strikken, maar ik heb nog niet vernomen dat hij met zijn zaakwaarnemer bij de clubleiding is geweest met de volgende boodschap: ‘Luister eens, ik snap dat jullie mijn optie in het contract niet kunnen lichten, want dan verdien ik meer dan de totale begroting van TOP Oss. Maar ik, Hidde uit Wierden en opgeleid bij FC Twente, ben er ook verantwoordelijk voor dat deze prachtige club is gedegradeerd. En van het salaris dat jullie me bieden kan ik nog wel elke dag naar de bakker. Daarom wil ik ervoor zorgen dat we binnen een jaar terug zijn. We steken het nieuwe contract zo in elkaar dat ik dat daarna makkelijk weg kan. En wat mijn zaakwaarnemer daar van vindt, is niet belangrijk. Deal?'”

3
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TukkerpowerKieknwatwortDick Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tukkerpower
Gast
Tukkerpower

Buiten zijn blessure was het seizoen van ter Avest dermate dramatisch dat hij blij mag zijn as Twente hem überhaupt nog een contract aanbied. Begon leuk maar heeft totaal geen progressie gemaakt de laatste twee jaar, slechte voorzetten en ook puur slecht verdedigen af en te.

Kieknwatwort
Gast
Kieknwatwort

Het is misschien een andere tijd, maar buiten het voetbal worden wel keuzes gemaakt op basis van redenen anders dan geld. Maar laten we in geval van Ter Avest niet te vroeg oordelen…

Dick
Gast
Dick

ten Voorde heeft in dit artikel het gelijk aan zijn zijde.
Clubliefde is een zeldzaamheid bij voetballers tegenwoordig.
Clubliefde zit, je raad het al, vooral bij de supporters.
Daar zit de ware clubliefde .
Ach en wat ter Avest betreft vindt hij zichzelf te goed om in de Jupiler te spelen.
Komt Heracles voorbij dan gaat hij daarheen. Zo gaat dat.