Connect with us

Eerste elftal

Ten Voorde zet vraagtekens: “Constructie opvallend na uitspraken Van der Kraan”

Published

on

richard-peters-leon-ten-voorde-fc-twente

Afgelopen zaterdag maakte Paul van der Kraan bekend dat Jan Streuer de opvolger wordt van Ted van Leeuwen. Beide heren werkten in het verleden samen bij Vitesse en het is de bedoeling dat hij in eerste instantie maximaal een jaar aanblijft. Tijdens de uitzending van De Ballen Verstand op de Tubantia ging Ten Voorde dieper in op de aanstelling.

Als eerste over de duur van het contract. Maximaal één seizoen. "Dat zegt wel iets hè. Dat zegt dat hij wel echt een tussenpaus is. De constructie is opvallend omdat Van der Kraan echt tegen ons heeft gezegd dat het tijd is dat er eens echt beleid gemaakt wordt bij FC Twente. Hij heeft daar met een beleidsplan gezwaaid en er moest een technisch directeur komen voor de langere termijn. Maar je krijgt toch een beetje de indruk, en die is er al langer, eerst Van Leeuwen eruit en dan kijken we wel verder. Toen zijn ze de zoektocht begonnen."

"En ik snap best wel dat je niet altijd krijgt wat je wil in het leven, maar ze hebben best wel veel blauwtjes gelopen. We hebben ook diverse namen gehoord waarvan er sommige klopten en sommige niet. We hebben ook met ze gesproken en dan vliegt het alle kanten op qua types. Dan past geen mens in dat profielschets."

Bruggink gaf zondag nog aan dat er maar weinig directeuren zijn die trek hebben in een avontuur bij FC Twente. "Sommige mensen liggen nog vast, sommige durven de uitdaging niet aan te gaan en de andere is weer te onervaren", vervolgt Ten Voorde. "Er is overal wel wat voor te zeggen, maar aan het einde van het liedje was FC Twente de enige club die tot afgelopen zaterdag geen technisch apparaat had. De tijd begin te dringen en Van der Kraan had ook wel door dat hij moest gaan leveren want naast de trainersstaf moet er ook nog een hele selectie worden samengesteld. Hij moest wat doen."

4 Comments

4 Comments

 1. Ruud Poolman

  9 juni 2020 at 11:26

  Och meneer Ten Voorde, waarom altijd maar weer dat achterdochtige. Als van Leeuwen met salarissen van 400.000 wil werken, wat minder moet zijn, en als van Leeuwen niet met een toekomstgerichte visie kan werken zoals dat bijvoorbeeld wel bij een AZ gebeurt, dan is het toch snel duidelijk dat van Leeuwen niet goed is voor een duurzame visie.

  Dan is het toch hartstikke goed dat er kritisch wordt gezocht naar een vervanger? Van der Kraan heeft continu gesproken over een bepaald profiel en dat daar naar gezocht zou worden. Ik ga ervan uit dat Jan dit profiel heeft en dat hij de eerste zetten kan bedenken en uitvoeren richting de toekomst. Deze man heeft ervaring en kennis genoeg, getuige zijn CV.

  Waarom in godsnaam moet je dan weer zo negatief en twijfelachtig zijn? Geef ook het publiek eens wat vertrouwen man, spreek eens met een optimistische, positieve bril op. En niet met zo’n zuurpruim gedachte, precies zoals eigenlijk je hoofd op de foto bij dit artikel eruit ziet. Zo negatief man, mensen zijn dat echt zat aan het worden van je.

 2. Rijn van Welij

  9 juni 2020 at 09:38

  Geen wonder dat FC Twente niet in trek is. Door de zure en negatieve berichtgeving van Leon ten Voorde wordt praktisch iedere leidinggevende (trainer of directie) negatief neergezet met verdachtmakende opmerkingen. Niemand kan het in zijn ogen goed doen. Ze worden allen door hem al vroeg ‘afgeschreven’. Je kunt het rijtje van de afgelopen jaren weggeschreven trainers en leiders zo opnoemen. Hij heeft blijkbaar veel volgelingen en wordt als gezaghebbend gezien. Waar zijn de positievelingen in Twente?

  • Supporter

   9 juni 2020 at 09:49

   helemaal met je eens. We moeten echt gaan inzien dat deze man de club kapot maakt. Van football-leaks (wat ons bijna een faillissement heeft gekost) tot het wegschrijven van trainers, tot het oproepen aan supporters het veld op te rennen. Er is inmiddels toch een aardig ant-twente dossier tegen deze meneer. Zou men in het echte leven toch echt op afgerekend worden, maar op een of andere manier mag deze man zijn gal blijven spuwen en wordt hij kennelijk nog altijd serieus genomen. Deze man is geen supporter die journalist is, maar een grote sensatiezoeker, om zijn stukjes maar in de krant te krijgen. Het enige wat je ertegen kan doen is het abonnement bij zijn werkgever tubantia opzeggen. Maar goed, ik ben positief, want we hebben nu een algemeen directeur die een solide beleid uitzet, een technisch directeur die oud voetballer is en ervaring heeft, nu alleen nog een goede ervaren trainer. Dan bouwen.

 3. twente forever

  8 juni 2020 at 15:49

  Van De Kraan zal wel oppassen om LTV wijzer te maken dan hij al is !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

danilo-pereira-da-silva-vvv-fc-twente-de-koel-2020-2021 danilo-pereira-da-silva-vvv-fc-twente-de-koel-2020-2021
Eerste elftal9 uur ago

Jans uit onvrede over Danilo: “Ik denk dat ik hem van de week nog wel even spreek”

FC Twente heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. De eerste helft speelde de Tukkers redelijk en kwamen ze...

ebuehi-fc-twente-emmen-voorbereiding-2020 ebuehi-fc-twente-emmen-voorbereiding-2020
Eerste elftal10 uur ago

Ebuehi loopt enkelblessure op in uitwedstrijd tegen FC Groningen

Tyronne Ebuehi heeft in de uitwedstrijd tegen FC Groningen een enkelblessure opgelopen. De Nigeriaan moest na rust in de kleedkamer...

ron-jans-geeft-aanwijzingen-vvv-fc-twente-2020-2021 ron-jans-geeft-aanwijzingen-vvv-fc-twente-2020-2021
Eerste elftal10 uur ago

Jans: “Bij een aantal jongens mistte ik wel de energie die wij bij FC Twente willen zien”

FC Twente heeft zondagmiddag een voorsprong uit handen gegeven. Na een prima eerste helft, en de daaruit volgende 2-0 voorsprong...

joel-drommel-teleurgesteld-fc-twente-az-2020-2021-grolsch-veste joel-drommel-teleurgesteld-fc-twente-az-2020-2021-grolsch-veste
Eerste elftal13 uur ago

Drommel: “Het mag niet dat je een 2-0 voorsprong uit handen geeft”

FC Twente speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk op bezoek bij FC Groningen. De Tukkers kwamen in de eerste helft op...

Eerste elftal14 uur ago

FC Twente geeft voorsprong uit handen, maar sleept punt uit het vuur tegen FC Groningen

FC Twente speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk op bezoek bij FC Groningen. De Tukkers kwamen in de eerste helft op...

vaclav-cerny-juichen-twente-groningen-2020 vaclav-cerny-juichen-twente-groningen-2020
Eerste elftal16 uur ago

Cerny wil ook na dit seizoen voor FC Twente blijven spelen

Vaclav Cerny wordt dit seizoen gehuurd van FC Utrecht. Hij was uitstekend bezig bij FC Twente met zes goals en...

thijs-van-leeuwen-fc-twente-aanvaller-oefenwedstrijd-2020 thijs-van-leeuwen-fc-twente-aanvaller-oefenwedstrijd-2020
Eerste elftal16 uur ago

Opstelling: Van Leeuwen en Dumic beginnen in de basis

FC Twente speelt om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Bij winst kunnen de Tukkers weer klimmen naar de...

wout-brama-training-fc-twente-6-juli-2020 wout-brama-training-fc-twente-6-juli-2020
Eerste elftal2 dagen ago

Brama en Abass bij de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen FC Groningen

FC Twente verloor donderdagavond met 3-1 van Ajax, de Amsterdammers kropen door het oog van de naald. Huntelaar wist in...

jan-van-staa-clubman-fc-twente jan-van-staa-clubman-fc-twente
Eerste elftal2 dagen ago

Van Staa over slotfase FC Twente-Ajax: “Dan moeten de echte kerels op staan”

FC Twente gaf afgelopen donderdagavond in de slotfase van het duel met Ajax een punt uit handen. De defensie van...

marc-overmars-technisch-directeur-ajax marc-overmars-technisch-directeur-ajax
Eerste elftal2 dagen ago

Overmars zag een tweede verhuurperiode bij FC Twente niet zitten

Noa Lang werd afgelopen seizoen in de winterstop een half jaar gehuurd van Ajax. De aanvaller kwam door het stilleggen...

Advertisement