Ter Avest en Drommel verslaan Jensen in onderling duel

Jong Oranje heeft vrijdagmiddag met 2-0 gewonnen van Jong Finland. Het Nederlands beloftenelftal trad onder meer aan met FC Twente-spelers Joël Drommel en Hidde ter Avest, terwijl Fredrik Jensen aan de andere kant van het veld bij de Finnen startte. Het duel werd afgewerkt in de Pinatar Arena te Murcia, waar om 16.00 uur afgetrapt werd.

[google]Pas na de rust werd de wedstrijd opengebroken. In de 52ste minuut zette sc Heerenveen-verdediger Jeremiah St. Juste Jong Oranje op een 1-0 voorsprong. Tien minuten voor het eindsignaal werd deze voorsprong verdubbeld door collega Pelle van Amersfoort. Hiermee zette hij tevens de eindstand op het scorebord.

Jong Oranje wist zich vorig jaar niet te kwalificeren voor het aankomende EK. De ploeg van trainer Art Langeler speelt hierdoor de komende tijd geen belangrijke duels, en kan zich dus volledig richten op de kwalificatie voor het EK 2019. Aanstaande maandag werkt Jong Oranje een oefenduel af tegen Oostenrijk.

Opstelling Jong Oranje: Drommel; Ter Avest, St. Juste, Van Bruggen, Verdonk; F. de Jong, Ramselaar, Van Amersfoort; Helmer, Lammers, Bergwijn.