Ter Avest trek lering uit kansloze 0-3 nederlaag tegen SV Meppen

Na de 0-8 overwinning op GFC en het 1-1 gelijkspel tegen FC Nordsjaelland, liep FC Twente donderdagavond tegen de eerste nederlaag aan van de voorbereiding op het seizoen 2017-2018. In Erica verloor de ploeg van René Hake kansloos met 0-3 van de club uit de 3. Bundesliga.

[google]Opvallend was dat de sterkste selectie in de eerste helft twee doelpunten tegen kreeg en de veel jongere selectie in de tweede helft het hoofd maar één keer moesten buigen. Ter Avest speelde de tweede helft mee omdat Van der Lely de eerste helft de kans kreeg zich te bewijzen op de rechtsback positie. De aanvoerder was dan ook teleurgesteld na afloop van de wedstrijd.

"Ik denk dat het niet best was van onze kant. Je weet dat ze hoog druk gaan zetten en vol de duels willen spelen. Ik denk dat we daar niet genoeg tegenover hebben gezet."

Wat de ploeg meeneemt na een nederlaag als deze? "Weten wat er gevraagd wordt in een wedstrijd. Als zij duels willen spelen dan moet je niet kort gaan spelen maar een paar linies verder gaan zoeken. Maar ik denk dat het wel een goede les is voor ons", besluit Ter Avest op de clubwebsite.