Twente Insite

FC Twente Nieuws

Ter Avest uitzondering op regel: “Ik heb er geen behoefte aan”

Ter Avest uitzondering op regel: “Ik heb er geen behoefte aan”

Hidde ter Avest is al geruime tijd vaste keus aan de rechterkant van de verdediging. Hij maakte op 7 februari 2015 zijn debuut in de eredivisie en maakte vorig jaar zijn eerste doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Ook staat de jonge verdediger al op 54 wedstrijden in dienst voor de Tukkers.

In gesprek met Voetbal International laat Ter Avest weten het liefst eerlijk te zijn. “In het geval dat het beter is voor anderen zal ik een leugentje vertellen. Als het om mezelf gaat, ben ik liever eerlijk”, aldus de 19-jarige verdediger. Ook geeft de Wierdenaar verder aan liever twee assists te geven dan zelf één doelpunt te scoren. “Dat betekent dat we twee goals hebben en ik shine liever als team dan persoonlijk.”

Hidde ter Avest is een enorme uitzondering op andere voetballers, want hij heeft (vooralsnog) geen tatoeage. “Ik heb er nu nog geen behoefte aan, en ik zie mezelf in de toekomst ook geen tattoo nemen.” Ook is de rechtsback protestants christelijk opgevoed. “We gingen altijd zondag naar de kerk. En ik geloof nog steeds, maar het speelt niet echt een rol in mijn dagelijks leven. Ik bid soms wel voor familie, vrienden, gezondheid en voor het voetbal”, sluit Ter Avest het gesprek af.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op