Twente Insite

FC Twente Nieuws

Ter Avest volgt FC Twente vanuit Italië: “Onvoorstelbaar hoe de club leeft”

Ter Avest volgt FC Twente vanuit Italië: “Onvoorstelbaar hoe de club leeft”

Hidde ter Avest was één van de vele spelers die ervoor koos om te vertrekken bij FC Twente. Hij vond zijn nieuwe club in het Italiaanse plaatsje Udine waar hij tekende bij Udinese Calcio S.p.A. Udine is een kleine stad met zo’n 100.000 inwoners. Leven in Udine staat in schril contrast met steden als Rome of Milaan, maar voor de uit Wierden afkomstige Ter Avest lijkt dit de perfecte match. “Voor iemand uit Wierden is er genoeg te doen.”

Inmiddels is ook voor Udinese het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg investeerde deze zomer zo’n 20 miljoen euro en na drie duels staat de teller op vier punten. Zelf speelde Ter Avest nog niet in de Serie A. Wel zit hij wekelijks bij de wedstrijdselectie en het wachten is nu op zijn kans.

“Ze willen me rustig brengen en eerst laten rijpen. Omdat ik niet speelfit was, had ik van de eerste periode niet zulke grote verwachtingen. Daarom ben ik ook prettig verrast dat ik vanaf de eerste speeldag al bij de wedstrijdselectie zat. Ik wacht nog op mijn debuut, maar dit is al meer dan ik op voorhand gedacht had. Ergens in oktober spelen we tegen Juventus, dan hoop ik Ronaldo in het veld tegen te komen haha..”

Iets waar Ter Avest nog wel even aan moet wennen is de pers en de camera’s in de kleedkamers. Bij Udinese wordt voorafgaand aan de wedstrijd gewoon gefilmd in de kleedkamer. Wat ook anders is zijn de toeschouwersaantallen. Veel is groter in Italië, maar het gemiddeld aantal toeschouwers bij Udinese ligt met 17.000 een stuk lager dan de 26.433 bij FC Twente.

Ter Avest heeft het ook geconstateerd want hij heeft iedere wedstrijd nog live gekeken. “Het is onvoorstelbaar hoe de club leeft. Het begin was goed, laten we hopen dat dit een vervolg krijgt, want Twente hoort natuurlijk in de eredivisie”, besluit Ter Avest het gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op