Terugblik: FC Twente boekt ruime overwinning op FC Groningen van García

FC Twente gaat zaterdagavond in de eredivisie op bezoek bij FC Groningen. In het seizoen 2008/09 won FC Twente met maar liefst 1-4 in Groningen. Opmerkelijk was dat trainer Gonzalo García destijds actief was als speler voor de thuisclub.

In de zeventiende minuut kwam FC Twente via Marko Arnautović op voorsprong. Slechts vier minuten later tekende Eljero Elia, die bij de 0-1 de assist gaf, voor de verdubbelingstreffer. Vlak voor rust kwam FC Groningen via Goran Lovre op aangeven van García op 1-2. Na iets meer dan een uur spelen profiteerde Ronnie Stam van een blunder van doelman Luciano da Silva, en zette zo de 1-3 op het scorebord. In de blessuretijd maakte Blaise Nkufo daar zelfs 1-4 van.

De aftrap vindt zaterdagavond om 18:30 uur plaats in Groningen. FC Twente kan rekenen op een goed gevuld uitvak, omdat de teller woensdagmiddag al op 775 verkochte kaarten voor bezoekende supporters stond. De scheidsrechter van dienst is Christiaan Bax en Joey Kooij is aangesteld als VAR.