Terugblik: FC Twente buigt achterstand in slotfase om tegen FC Groningen

Aankomende zondag speelt FC Twente in de Grolsch Veste haar laatste wedstrijd van dit seizoen. De Tukkers staan momenteel op de zevende plek en kunnen vrijuit spelen, daar waar de bezoekers zich bij winst nog kunnen plaatsen voor de play-offs van de Europa League. In het seizoen 2012/2013 gaf FC Groningen de voorsprong in de slotfase echter uit handen.

[google]Destijds kwam FC Twente in de twaalfde minuut op voorsprong dankzij Edson Braafheid. Na 23 minuten spelen tikte diezelfde Braafheid de bal per abuis in eigen doel, en zette de tegenstander hiermee op gelijke hoogte. Slechts twee minuten later kwam FC Groningen zelfs op voorsprong, nadat Andraž Kirm zich los werkte van de verdediging en zijn actie beloonde met een doelpunt. In de 83ste minuut kopte Felipe Gutiérrez namens FC Twente de gelijkmaker binnen, en in de blessuretijd zette Nacer Chadli zelfs nog de winnende 3-2 op het scorebord. Hiermee besliste hij tevens de eindstand van de wedstrijd.

Enquête Twente Insite

Om u ook in de toekomst op de juiste manier te kunnen bedienen vragen wij enkele minuten van uw tijd om deel te nemen aan onze enquête. De enquête is anoniem en de gegevens zullen enkel worden gebruikt om de prestaties van Twente Insite te verbeteren. Alvast onze dank voor het invullen van de enquête.