Terugblik: FC Twente in slotfase langs tienkoppig Excelsior

Vrijdagavond neemt FC Twente het in eigen huis op tegen Excelsior. De Tukkers spelen voor de derde keer in de Grolsch Veste in één week tijd. Beide voorgaande wedstrijden, tegen respectievelijk Roda JC en FC Eindhoven, eindigden in een 3-0 overwinning voor de club uit Enschede. Interim-trainer Marino Pusic hoopt voor de derde keer zijn team naar de overwinning te kunnen loodsen sinds het ontslag van hoofdtrainer René Hake. De editie van het seizoen 2015-2016 eindigde in een zege voor FC Twente, maar de ploeg uit Rotterdam bleef tot aan het einde toe strijden voor een goed resultaat.

[google]Destijds kregen de bezoekers na ruim een kwartier spelen de eerste grote kans van de wedstrijd. Middenvelder Kevin Vermeulen liet de verdedigers achter zich en ging op doelman Nick Marsman af, echter greep deze op tijd in en behoedde zijn team daarmee voor een achterstand. In de 35ste minuut werd FC Twente een penalty toegekend nadat Jerson Cabral onderuit geschoffeld werd door verdediger Jurgen Mattheij. De vleugelaanvaller nam de strafschop zelf, maar doelman Tom Muyters kon de matige poging eenvoudig onschadelijk maken. Beide ploegen gingen de rust in met een 0-0 tussenstand.

In de slotfase leefde de wedstrijd op. Cabral werd in de 81ste minuut wederom op een kansrijke positie neergehaald door Mattheij, die hiervoor zijn tweede gele kaart ontving. Enkele minuten later brak de Kaapverdiër de score open tegen de tien van Excelsior. Cabral liet Muyters kansloos met een geplaatst schot vanuit de verre hoek. In de 90ste minuut verdubbelde FC Twente de marge. Op aangeven van Stefan Thesker kopte Zakaria El Azzouzi de bal in het doel en bepaalde hiermee de eindstand van de wedstrijd op 2-0.