Terugblik: FC Twente maakt gehakt van zwak FC Groningen

FC Twente trapt zaterdagavond de tweede helft van de competitie af met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. In het seizoen 2013-2014 kwamen de Tukkers geen moment in de problemen tegen de 'Trots van het Noorden'.

In de negentiende minuut hielp FC Groningen-verdediger Eric Botteghin de thuisploeg een handje door de bal in eigen doel te tikken. Binnen het half uur breidde Shadrach Eghan de voorsprong uit tot 2-0. Vlak voor rust kreeg FC Twente een penalty, die feilloos werd binnengeschoten door Dušan Tadić. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een 3-0 ruststand.

Na de rust ging FC Twente gewoon door met scoren. Een gestopt schot van Luc Castaignos belandde in de 54ste minuut voor de voeten van Eghan, die zijn tweede treffer van de middag maakte. In de slotfase profiteerde Jesús Corona van een verdedigende fout van FC Groningen en bepaalde de eindstand met een fraaie stift op 5-0.