Terugblik: FC Twente speelt Roda JC overtuigend van de mat

Aankomende zaterdag speelt FC Twente op eigen terrein tegen Roda JC. De wedstrijd wordt om 20:45 uur afgetrapt in de Grolsch Veste. Van de voorgaande vijf edities van het treffen wisten de Tukkers er vier te winnen. In het seizoen 2013-2014 stapte FC Twente met een overtuigende 3-0 overwinning van het veld.

[google]Destijds kreeg FC Twente in de derde minuut al een goede kans op de openingstreffer. Kyle Ebecilio wist zich goed vrij te spelen, maar trof met zijn schot slechts de paal. Na slechts tien minuten spelen deed zich weer een goede kans voor voor de Tukkers, echter wist Felipe Gutiérrez deze niet te benutten. In de elfde minuut kwam FC Twente met wat geluk via Torgeir Børven op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Robbert Schilder tikte de Noor de bal tegen de keeper, echter belandde deze zo weer voor zijn voeten en tekende hij voor de openingstreffer. In de 25ste minuut verdubbelde Børven de score, nadat verdediger Kees Luijckx de bal slordig uitverdedigde.

Vlak na rust kwam FC Twente zelfs op 3-0. Een schot van Dušan Tadić ketste af, waarna de bal voor het inschieten kwam te liggen voor Ebecilio. Deze kende geen genade en liet doelman Filip Kurto kansloos met een poeier in de bovenhoek. In de slotfase kregen de Tukkers via Promes nog een grote kans op de 4-0, echter was Kurto de grote sta-in-de-weg. Verdere kansen mochten niet baten en zo eindigde de wedstrijd in 3-0 in het voordeel van FC Twente.