Terugblik: FC Twente verpulvert Heracles Almelo in Twentse derby

FC Twente speelt vrijdagavond in eigen huis de derby tegen Heracles Almelo. In het seizoen 2015-2016 kwamen de Tukkers al vroeg in het duel op voorsprong, en werd met ruime cijfers gewonnen.

Na ruim een kwartier spelen loste Hakim Ziyech een schot op doel, welke werd gestopt door doelman Bram Castro. De bal belandde echter voor de voeten van Chinedu Ede, die eenvoudig de openingstreffer kon maken. In de dertigste minuut passeerde Ziyech de ene na de andere verdediger en schoot hij met de buitenkant van de voet de 2-0 binnen. Na rust ging het van kwaad tot erger voor de Heraclieden. Ede tekende voor zijn tweede treffer van de avond en luttele minuten bepaalde Hidde ter Avest de eindstand op 4-0.

Na zes wedstrijden is FC Twente nog altijd ongeslagen in de eredivisie. De ploeg van trainer Gonzalo García staat op de derde plek en pakte al twaalf punten. Met acht punten vult Heracles de tiende plaats op de ranglijst in.