Terugblik: FC Twente via Ruíz in slotfase langs FC Utrecht

FC Twente neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen FC Utrecht. In het seizoen 2009/10 leken de Tukkers genoegen te moeten nemen met één punt, maar kwam daar in de blessuretijd verandering in.

Binnen acht minuten kwam FC Utrecht via Ricky van Wolfswinkel op voorsprong. Vlak voor rust zette Blaise Nkufo FC Twente met het hoofd op gelijke hoogte. In de 53ste minuut maakte Nicky Kuiper er 2-1 van, echter zette Van Wolfswinkel tien minuten later alweer de 2-2 op het scorebord. In de blessuretijd knalde Bryan Ruíz de winnende treffer binnen en bepaalde de eindstand op 3-2.

De aftrap vindt om 12:15 uur plaats in de Grolsch Veste. De scheidsrechter van dienst is Jeroen Manschot en Sander van der Eijk is aangesteld als VAR.