Throwback: FC Twente wint in voor kwart gevulde Veste van Fortuna

Zondag om 14:30 uur staat de wedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. Het is de eerste thuiswedstrijd van FC Twente van het nieuwe eredivisieseizoen. Ook in 2020-2021 was dit het geval. Toen was het zelfs de eerste wedstrijd van het seizoen voor de Tukkers. Onder toeziend oog van slechts 8.000 toeschouwers won FC Twente met 2-0.

Op 12 september 2020 speelde FC Twente voor het eerst in maar liefst zes maanden tijd weer een eredivisiewedstrijd. Wegens de uitbraak van het coronavirus werd het seizoen 2019-2020 vroegtijdig beëindigd en begon het seizoen 2020-2021 pas in september. Dit betekende ook dat er anderhalve meter afstand op de tribunes moest worden gehouden, waardoor er slechts 8.000 toeschouwers bij de wedstrijd aanwezig waren.

De wedstrijd verliep goed voor FC Twente. Voor de wedstrijd werd er flink vuurwerk geknald door de supporters. Op het veld begonnen de Tukkers sterk. Wout Brama kreeg in de derde minuut al een grote kans. Zeven minuten later was het wel raak voor de Tukkers. Queensy Menig schoot de bal binnen na een goede pass van Jayden Oosterwolde. Vlak na rust maakte Danilo er via een penalty 2-0 van. Dit was tevens de eindstand. Bekijk de samenvatting onderaan het artikel.

Zondag om 14:30 uur komt Fortuna Sittard wederom op bezoek. De Limburgers verloren vorige week hun eerste competitiewedstrijd met 2-3 van Ajax. Wel scoorde de Turkse topspits Burak Yilmiz, die zeer verrassend naar Fortuna Sittard vertrok, een prachtige vrije trap. Hij speelde tegen Ajax een half uur. Hoe lang hij tegen FC Twente inzetbaar is, is nog niet duidelijk.