Throwback Thursday: FC Twente boekt monsterzege tegen FC Groningen

Vrijdagavond om 20:00 uur zal in de Grolsch Veste af worden getrapt tussen FC Twente en FC Groningen. De bezoekers moeten het doen zonder sterspeler Arjen Robben die nog teveel last heeft van een liesblessure. In het seizoen 2006-2007 stapten de Tukkers met een monsterzege van het veld. Hopelijk zit er vrijdag wederom een dergelijke stunt in. De beelden van deze 7-1 overwinning staan onder dit bericht.

In de zestiende minuut kwam FC Twente via een penalty van Blaise Nkufo op voorsprong. Slechts zes minuten later kreeg FC Groningen weer een sprankje hoop toen Goran Lovre de 1-1 maakte. Vlak voor rust zette Kennedy Bakırcıoğlu de Tukkers op 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust ging het van kwaad tot erger voor FC Groningen. Bakırcıoğlu tekende aan het begin van de tweede helft voor zijn tweede treffer, alvorens Nkufo en Luke Wilkshire respectievelijk de 4-1 en 5-1 op het scorebord zetten. In de slotfase kwam Sergio Zijler nog tweemaal tot scoren en bepaalde de eindstand op 7-1.