Throwback Thursday: FC Twente met ruime cijfers langs Sparta Rotterdam

FC Twente neemt het zaterdagavond in de eredivisie op tegen Sparta Rotterdam. In het seizoen 2008-2009 boekten de Tukkers een eenvoudige zege.

In de 22ste minuut kwam FC Twente via Kenneth Pérez op voorsprong. Negen minuten later kopte Blaise Nkufo de 2-0 binnen, alvorens de spits in de 38ste minuut ook de derde Twentse treffer voor zijn rekening nam. Vlak voor rust hielp Donovan Slijngard de Tukkers een handje met een eigen doelpunt.

Na rust legde Sparta meer gif in haar spel. Desondanks viel de 5-0 in de 79ste minuut van het hoofd van Marko Arnautović. De bezoekers kwamen via respectievelijk Rydell Poepon en Arne Slot nog op 5-2, maar in de blessuretijd besliste Youssouf Hersi de eindstand op 6-2.