Throwback Thursday: FC Twente via Tapia en Ziyech langs PEC Zwolle

FC Twente speelt zaterdag de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in de eredivisie. De ploeg van Ron Jans heeft de kans om zich te herstellen van de nederlagen tegen FC Utrecht in de competitie en De Graafschap in de beker. In het seizoen 2014-2015 stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in De Grolsch Veste. Ron Jans was destijds de trainer aan de kant van de Zwollenaren en Wout Brama was daar speler.

De eerste helft kende meer dieptepunten dan hoogtepunten voor de Tukkers. De Deense aanvoerder Andreas Bjelland viel uit met een blessure, hij werd vervangen door landgenoot Joachim Andersen. Ook Luc Castaignos kon de wedstrijd niet volmaken. De spits werd vervangen door Youness Mokhtar, die een verleden heeft bij PEC Zwolle. FC Twente creëerde een aantal kansen in de eerste helft, maar onder andere Renato Tapia en Hakim Ziyech wisten keeper Warner Hahn niet te verschalken.

Pas in de 77e minuut werd de wedstrijd opengebroken. Tapia kopte de 1-0 binnen uit de hoekschop van Ziyech. Diezelfde Ziyech zette de 2-0 op het scorebord. Na een counter van de Tukkers kwam Youness Mokhtar oog in oog met Hahn. De sluitpost van de Zwollenaren wist de inzet van de Marokkaan nog te keren, maar had geen antwoord meer op de rebound van Ziyech. PEC Zwolle had in de slotfase via Nijland de kans om iets terug te doen, maar hij stuitte op Sonny Stevens. Zo wist FC Twente de wedstrijd met 2-0 te winnen.