Throwback Thursday: Knappe overwinning van FC Twente in Galgenwaard

FC Twente speelt zaterdagavond om 18:45 uur de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De Domstedelingen staan momenteel op de achtste plek in het klassement, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld omdat de eerste competitiewedstrijd tegen AZ niet doorging. De Tukkers staan op een mooie vijfde plek op de ranglijst.

In het seizoen 1998-1999 won FC Twente met 3-0 in Stadion Galgenwaard. De Tukkers hadden dat seizoen spelers als Jan Vennegoor of Hesselink, John Bosman en Erik ten Hag in de gelederen. Bij FC Utrecht speelde Michael Mols, die een verleden had bij de Tukkers. De toen nog piepjonge Dirk Kuyt viel in de 62e minuut in voor Mitchell van der Gaag.

De Tukkers kwamen al snel op voorsprong. In de 10e minuut knikte John Bosman bij de eerste paal de voorzet van Niels Oude Kamphuis binnen. De Belg Kurt van de Paar breidde de voorsprong in de eerste helft uit naar 2-0, met opnieuw Niels Oude Kamphuis als aangever.

In de tweede helft sloeg Van de Paar opnieuw toe. De Belg ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied na een goede actie van John Bosman aan de linkerkant. Hij kon vrij aanleggen en schoot de 3-0 in de touwen, tevens de eindstand.