Twente Insite

FC Twente Nieuws

Tiendalli maakt opmerkelijke vervolgstap in zijn carrière

Tiendalli maakt opmerkelijke vervolgstap in zijn carrière

Dwight Tiendalli heeft een opmerkelijke nieuwe stap gemaakt in zijn carrière. De 31-jarige back, die in 2010 kampioen werd met FC Twente, gaat aan de slag op het derde niveau in Engeland. Tiendalli heeft een contract van één seizoen getekend bij Oxford United FC dat uitkomt in de Engelse League One. De club, die op ongeveer 90 km ten noord westen van Londen ligt, is blij met het aantrekken van de Nederlander.

“Hij is een speler met ervaring in de hoogste regionen van het Engelse voetbal. Tiendalli brengt kwaliteit en is veelzijdig. Naast zijn kwaliteiten op het veld is hij een modelprof en zal indruk maken in de kleedkamer”, aldus de trainer Pep Clotet in gesprek met Fox Sports.

Tiendalli zelf is ook blij met de kans die hem wordt geboden. “Ik was er 18 maanden uit en moest hard werken om weer fit te worden. Ik ben er klaar voor en Oxford is een mooie club om mijn rentree te maken. Ik ben de club dan ook dankbaar voor deze kans.”

Tiendalli kwam in 2009 naar FC Twente als de opvolger van de naar Bayern München vertrokken Edson Braafheid. In zijn eerste jaar werd hij direct kampioen met de Tukkers. In 2012 besloot FC Twente zijn contract niet te verlengen en twee maand later tekende Tiendalli bij Swansea City. In 2015 maakte de verdediger de overstap naar Middlesbrough, maar dit avontuur werd door zijn blessure geen succes. Bij Oxford United hoopt Tiendalli weer speelminuten te gaan maken.


Laat wat van je horen

*