Titelaspiraties kunnen in de koelkast. "Een harde les"

Onnodig, dat was het puntverlies gisteren in de Utrechtse Galgenwaard. FC Twente was de eerste helft de bovenliggende partij, maar vergat de 0-2 te maken. Wijze woorden van Steve McClaren werden de keiharde realiteit: "If you don't kill the beast, it will come back and bite you."

Al na zeven seconde in de tweede helft kwam FC Utrecht op gelijke hoogte wat tevens de eindstand was. Later die middag wist Ajax wel te winnen in Rotterdam waardoor het nu acht punten voorsprong heeft op FC Twente en Amsterdam zich op kan gaan maken voor de vierde titel op rij. "Een harde les dit puntenverlies”, zo zei Tadic na afloop.

[google]"Ik ben er nog steeds niet over uit hoe we het zo konden weggeven. In de eerste helft speelden we goed, hadden we zeker twee en misschien wel drie doelpunten moeten maken. Dan was de wedstrijd beslist geweest. Je moet altijd scherp zijn, dat is vandaag maar weer eens bewezen”, verzuchtte de aanvoerder tegenover de Tubantia.

Doordat Vitesse wel wist te winnen staat de club uit Arnhem nu weer in punten gelijk met FC Twente, maar staat het derde op doelsaldo. Feyenoord volgt met vier punten achterstand op de vierde plek en ziet het alsmaar winnende PSV naderen tot op één punt. De strijd om de plekken twee, drie en vier blijft dus ongemeen spannend.

Stelling: PSV gaat het FC Twente, Vitesse en Feyenoord nog lastig maken in de race om Europees voetbal.