Twente Insite

FC Twente Nieuws

Titelconcurrent FC Twente krijgt flinke financiële tik én leegloop te verwerken

Titelconcurrent FC Twente krijgt flinke financiële tik én leegloop te verwerken

Zondag werd bekend dat NEC komend seizoen één van de tegenstanders is van FC Twente. De Nijmegenaren wonnen thuis met 4-1 van FC Emmen, maar dit was niet voldoende om de 4-0 nederlaag in Emmen weg te poetsen. Hierdoor miste NEC de play-offs en zal het komend seizoen één van de concurrenten zijn om de titel.

Echter moet de club door het mislopen van de promotie een flink jasje uit doen. Het spelersbudget voor komend seizoen zal dalen van 2,2 miljoen naar 1,2 miljoen euro. Een flinke aderlating voor de Nijmegenaren.

“Ik ben aangesteld met de opdracht het structurele verlies van één tot anderhalf miljoen euro per seizoen weg te werken”, zo laat directeur Wilco van Schaik weten in gesprek met de Gelderlander. “Dat bedrag werd bijgepast door investeerders of uit transferinkomsten. Dat kon niet zo doorgaan. Dus dat gaat ergens pijn doen. De ambitie is geen linkerrijtje eredivisie. Hoe NEC er nu voor staat, is dat onderkant eredivisie of top eerste divisie.”

“We zullen er alles aan doen omdat op de top van de eerste divisie te houden. Het is een voordeel dat een aantal contracten afloopt van spelers met hoge salarissen, die dit seizoen vooral op de bank zaten. Dat scheelt een paar ton.”

Net als FC Twente krijgt ook NEC te maken met een leegloop aan spelers. Gregor Breinburg, Wojciech Golla, Mohamed Rayhi, Michael Heinloth, Joris Delle, Maarten Paes en Marco van Duin en Janio Bikel vertrekken wegens een aflopend contract. Ook zullen de huurlingen Ted van de Pavert, Calvin Verdonk, Anass Achahbar en Jari Schuurman terugkeren naar hun club. Op Van de Pavert en Achahbar heeft NEC een optie tot koop. Ferdi Kadioglu (18) en Arnaut Groeneveld (21) hebben nog een doorlopende verbintenis, maar hebben zelf aangegeven te willen vertrekken.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op