Twente Insite

FC Twente Nieuws

Toespraak Thijs Kemperink: Iedereen heeft gelijk

Toespraak Thijs Kemperink: Iedereen heeft gelijk

Beste mensen,

Een tijdje terug had ik een telefoongesprek met een vriend van mij. Tevens een FCT supporter. Nou ja. Hij staat met Twente op en gaat er mee naar bed. Leeft voor de club. We hadden het over alle perikelen binnen de club en dan heb je, gezien de situatie de afgelopen tijd, best een lang gesprek. Ik vertel u dit omdat deze beste man iets belangrijks zei. Iets goeds… Want toen ik hem vroeg wie het binnen ons cluppie volgens hem nu wel goed zag en wie fout, antwoordde hij: Thijs. Iedereen heeft gelijk.

Ik liep een minuut of wat later na dit gesprek een rondje met mijn hond en dacht. Het klopt. Wij hebben allemaal gelijk. Er is mij gevraagd om iets te zeggen over de huidige situatie binnen FCT en mijn mening daarover. En dat vind ik best lastig.

Kijk. Ik ben een type van de positieve benadering. Ik hou niet van negatieve mensen en als mensen alleen maar altijd overal over te lopen zeiken, verdwijnen ze uit mijn kennissen bestand. Val er maar een ander mee lastig. Ik denk vaak. Hou op met zeuren. Als het allemaal zo slecht is en jij kunt het beter….. Be my guest. Doe het dan zelf i.p.v. de hele tijd erover te zeiken!

Maar dat is niet altijd goed. Zo werkt het nu eenmaal niet. Ik moet af en toe toegeven dat ik er naast zit. Dat ik het niet goed zie. En dat is makkelijk wanneer alles goed gaat. Maar het is lastig in mindere tijden. In moeilijke tijden. Kijk maar eens naar de situatie thuis. Mijn vrouw en ik hebben geregeld bonje. Ik weet ook niet waarom zij dat doet. Maar de vrouw die zegt dat haar man achteraf gezien toch gelijk had moet nog geboren worden. Echter, een man die zijn vrouw moet zeggen dat hij fout zat ook!

Waarom zeg ik dit? Aan de liefde voor een voetbalclub zijn, net als thuis, een hoop emoties verbonden. En die komen er ook geregeld uit! Dat hoort er bij. Dat is voetbal. Tranen van vreugde en tranen van verdriet. Er is een hoop commotie geweest bij onze club. Ook afgelopen seizoen weer gebeuren er dingen waarvan ik denk. Moet dat nou? Mag het alsjeblieft een keer afgelopen zijn? De gifbeker is een giftank geworden.

De club lijkt vele supporters niet te begrijpen en andersom is het precies hetzelfde geval. Bij elke oplossing is wel iemand weer over de rooie! En we wijzen er wat af naar elkaar. En ik dacht. Als het je niet aanstaat. Als je het allemaal zo erg vind hier. Als je het nu zelf allemaal zo goed weet en je vindt dat er helemaal niets klopt van wat hier gebeurd. Wat doe je hier dan nog? Rot dan op. Val mij er niet mee lastig! En dat is fout. Van mij. Een grote fout van mij! Het werkt namelijk niet zo. Dit soort emoties spelen op omdat mensen van hun club houden.

Maar!!! Als jij vindt dat jou mening gehoord moet worden, zul je ook naar de mening van een ander moeten luisteren. Ook als die niet in je straatje past. Hoe moeilijk het soms ook is. We moeten blijven luisteren naar elkaar. Blijven praten. En dat geldt voor ons allemaal. Ik snap bijvoorbeeld heel goed dat de directie van een club niet alles met de achterban kan bespreken. Niet alles kan en wil zeggen. Dat hoeft ook niet. Maar leg dan wel duidelijk uit waarom dat niet kan.

En daar zullen wij supporters het dan soms ook mee moeten doen. We hebben allemaal gezegd dat het herstel tijd nodig heeft. Laten we het dan ook wat tijd geven. Als het over een jaar of 2 nog steeds een rommeltje is mag je daar mensen op afrekenen. Nu nog niet.

Er zijn een hoop mensen die genieten van de relletjes binnen deze club en smullen van alle ellende! Maar. Als ik zie hoeveel mensen hun club nog steeds trouw gebleven zijn. Hoe de uitvakken tijdens de uitwedstrijden nog steeds vol zitten. En dat is niet vanwege de kwaliteit die het elftal op dit moment brengt….

Maar, dan weet ik wel dat het nog goed zit bij ons cluppie. Dat de liefde nog lang niet voorbij is. Beste mede supporters. Laten we blijven praten. En als je wat te zeggen hebt, luister dan ook. Want uiteindelijk hebben we allemaal gelijk!

Thijs Kemperink

* Bovenstaande toespraak werd gedaan door Thijs Kemperink tijdens de supportersvergadering van 13 november jongstleden. Een mooie passende nieuwjaarsboodschap voor 2018!

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MarcRoelof Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Roelof
Gast
Roelof

Ha Thijs, ik deel je mening volledig. Partijen moeten naar elkaar luisteren en meer met elkaar delen. Maar tijdje geleden was het Bestuur toch gestart met een Nieuwsbrief om de communicatie met de achterban te verbeteren? Tijdje ontvangen, maar inmiddels al geruime tijd niet meer. Is men daar mee gestopt? Zo ja, weer mee starten zou ik zeggen. Bestaat er ook een Nieuwsbrief voor supporters?
In elk geval wens ik de club en haar aanhangers een heel vreugdevol jaar toe!

Marc
Gast
Marc

Hallo Roelof, er wordt elke maand een nieuwsbrief verstuurd door Twente, verenigt! De laatste nieuwsbrief is op 24 december jl. verzonden.