Twente Insite

FC Twente Nieuws

Tommy Stroot tevreden over trainingskamp in Spanje

Tommy Stroot tevreden over trainingskamp in Spanje

FC Twente Vrouwen werkt vanmorgen om 10:00 uur de laatste training waarna het midweekse trainingskamp in Spanje er weer opzit. Vanmiddag zal de ploeg van Tommy Stroot weer terug zijn in Nederland. Tijdens het trainingskamp werd onder meer een oefenduel gespeeld tegen Montepellier HSC, maar FC Twente was niet opgewassen tegen de topclub uit Frankrijk.

“De uitslag was inderdaad jammer. Heel veel speelsters hadden nog nooit een wedstrijd gespeeld tegen zo’n grote ploeg”, vertelt trainer Tommy Stroot tegenover de TC Tubantia. “Oud-speelster en international Anouk Dekker was een van de speelsters bij Montpellier en zij is voor ons al heel groot en fysiek sterk, terwijl dat bij Montpellier het gemiddelde niveau is. Daar willen wij ook naar toe. Uiteindelijk hebben we het nog goed gedaan, want na een 1-0 achterstand kwamen we op 1-1 en daarna hadden we zelfs kansen op de 2-1. Het was vooral een wedstrijd waarin we veel geleerd hebben.”

De selectie van FC Twente Vrouwen verbleef in een golf & spa resort. Toch is er niet gegolft volgens de oefenmeester. “Nee, dat kan ik echt niet. Levensgevaarlijk als ik dat zou gaan doen.”

Toch heeft de selectie naast het voetbal wel andere dingen gedaan. “Vooral de meiden hebben samen veel dingen gedaan, soms wel heel hilarisch. Maandagavond gingen ze bijvoorbeeld binnen verstoppertje spelen. Dan zag je Andrine Tomter opeens in een wasmand zitten. Ook voor zulke dingen ga je natuurlijk op trainingskamp. Zodat je samen kunt lachen en het daar later nog eens over kunt hebben met z’n allen.”

Tijdens het trainingskamp kregen ook vier jonge talenten de kans om zich te laten zien. Van een contract is echter nog geen sprake. “Zover is het nog niet. Maar Naomi, Tess (beiden 16 jaar, red.), Ella en Sterre (beiden 15) doen het vooralsnog fantastisch. Ze vechten er keihard voor om het niveau te halen en zich te meten met deze groep. Sterre heeft woensdag haar eerste speelminuten voor ons gemaakt en ook de anderen hebben gespeeld. Dat was echt een grote beloning voor al hun werklust van de afgelopen dagen.”

Vrijdag 26 januari staat de eerste competitie wedstrijd in de twee seizoenshelft op het programma. De ploeg van Tommy Stroot gaat dan op bezoek bij Achilles ’29. Volgende week vrijdag staat er nog een oefenwedstrijd gepland tegen het Duitse Gütersloh.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op