Twente Insite

FC Twente Nieuws

Tomter: “Daar moeten we op vertrouwen en dan pakken we weer een overwinning”

Tomter: “Daar moeten we op vertrouwen en dan pakken we weer een overwinning”

Vorige week vrijdag begon FC Twente Vrouwen met een 2-4 overwinning tegen PSV en deze vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. Na deze wedstrijd ligt de competitie door de interlandbreak drie weken stil, waarna de kraker tegen Ajax Vrouwen op het programma staat. Middenvelder Andrine Tomter blikt op de website van FC Twente vooruit op de wedstrijd van vrijdagavond, maar ook op de stap die ze zette naar FC Twente. Tot op heden heeft ze nog geen spijt van haar overstap.

“Ik heb het hier echt naar mijn zin. FC Twente is een grote club, maar ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Ik ben wel blij dat ik de uitdaging ben aangegaan. Ik was heel erg benieuwd ook naar de cultuur en het land zelf. Ik dacht dat er veel verschillen zouden zijn, maar dat valt allemaal mee.”

Toch is er wel een verschil. “Het grootste verschil voor mij was nog wel op het gebied van voetbal. In Noorwegen is het vooral lange ballen, terwijl in Nederland de voetballende oplossing wordt gezocht. Daar wilde ik mezelf in ontwikkelen en dat gaat steeds beter. Ik ben hier echt op mijn plaats.”

Vrijdagavond wacht de ploeg van trainer Tommy Stroot PEC Zwolle. Tomter vindt het een lastige ploeg, maar toch kijkt ze vol vertrouwen vooruit. “We hebben tegen PSV laten zien wat we kunnen. In de KNVB Beker werden we uitgeschakeld en dat zat ons niet lekker. Iedereen was dan ook klaar voor het eerste duel in de play-offs.”

“De eerste helft was misschien wel de beste van dit seizoen. We hebben het echt goed gedaan. Dat moeten we nu weer doen, want we winnen echt niet zomaar van PEC Zwolle. Het is een sterke ploeg. De twee keer dat we ze tegen kwamen hadden we het ook echt niet makkelijk, maar we zijn nu wel goed bezig. Daar moeten we op vertrouwen en dan pakken we weer een overwinning”, besluit Tomter.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op