Topscorer Feyenoord valt geblesseerd uit en moet vrezen voor FC Twente-uit

Feyenoord is niet ongeschonden uit de Conference League wedstrijd tegen Slavia Praag gekomen. De Rotterdammers eindigden de wedstrijd met tien man na een rode kaart van Guus Til. Daarnaast raakte de ploeg ook haar spits kwijt door een blessure.

Al vroeg in de wedstrijd raakte clubtopscorer Bryan Linssen geblesseerd en moest na 18 minuten naar de kant. De andere clubtopscorer Guus Til haalde de rust niet en moest in de 36e minuut inrukken met een rode kaart.

Komende zondag staat de wedstrijd FC Twente - Feyenoord op het programma. De rode kaart van Til heeft geen invloed op deze wedstrijd aangezien de speler deze kreeg in een Europese competitie. De blessure van Linssen kan wel negatieve gevolgen hebben voor Feyenoord.

Mocht de blessure tegenvallen dan moet Feyenoord-trainer Arne Slot het zondag doen zonder zijn eerste spits. De vervanger wordt dan zeer waarschijnlijk Ceriel Dessers. De spits verving Linssen tegen Slavia Praag en scoorde prompt twee keer (2-2). In de eredivisie scoorde hij tot dusver vier keer, allemaal als invaller. Als basiskracht scoorde Dessers nog niet.

Al het slechte nieuws voor Feyenoord komt op boven het feit dat keeper Justin Bijlow getroffen is door het coronavirus. Slot liet weten dat hij ook klachten heeft waaruit geconcludeerd kan worden dat de doelman zondag niet aanwezig is tegen FC Twente. De Rotterdammers vrezen voor meer besmettingen, maar tot dusver is alleen de doelman positief getest.

De wedstrijd tussen FC Twente en Feyenoord wordt zondag afgetrapt om 14:30 uur. Vanwege de coronamaatregelen zijn er geen supporters aanwezig in het stadion. Serdar Gözübüyük is de scheidsrechter en Higler de VAR.