Twente Insite

FC Twente Nieuws

Trainer beloftenteam blundert en moet wedstrijd overspelen

Trainer beloftenteam blundert en moet wedstrijd overspelen

Het beloftenteam van AZ heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden tijdens de uitwedstrijd tegen FC Oss op 15 september jongstleden. De wedstrijd werd met 0-2 gewonnen, maar deze uitslag is ongeldig verklaard door de KNVB. De reden is dat Jong AZ te veel oude spelers in heeft gezet tijdens de wedstrijd in Oss.

Voor de beloftenteams geldt de regel dat er maar twee spelers binnen de lijnen mogen staan die voor 1 januari 1994 geboren zijn. Tegen FC Oss speelde AZ Rens van Eijden (29) en Ricardo van Rhijn (26). Toen de trainer ook nog eens Abdel Malek El Hassnaoui (23) in liet vallen overtrad hij hiermee de regels.

FC Oss had verwacht het een reglementaire overwinning zou krijgen toegewezen, maar dit is niet het geval. “Deze sanctie is anders dan bij het KNVB bekertoernooi, waar volgens het reglement een niet-speelgerechtigde speler opstellen uitsluiting betekent”, aldus de verklaring voetbalbond.

Aan AZ de discutabele eer om de boeken in te gaan als eerste ploeg die de regel heeft geschonden en hierdoor de wedstrijd opnieuw moet spelen. De wedstrijd wordt maandag 23 oktober overgespeeld. Voor de trainers van de overige beloftenteams is het een waarschuwing om niet dezelfde domme fout te maken.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op