Transfers

12-voudig international Gaspar gelinkt aan FC Twente en FC Porto

12-voudig international Gaspar gelinkt aan FC Twente en FC Porto

Er is opnieuw een naam opgedoken van een speler die wordt gelinkt aan FC Twente. Het betreft de 25-jarige verdediger Kialonda Gaspar. De Angolees staat op dit moment nog onder contract bij het Portugese CF Estrela dat uitkomt op het tweede niveau. Het nieuws komt van het Twitteraccount Palancas Negras dat tevens weet te melden dat ook FC Porto en RC Strasbourg interesse hebben.

Gaspar werd op 27 september 1997 geboren in Dundo. Een stad in Angola met iets meer dan 177.000 inwoners. De 1.93 meter lange rechtspoot maakte pas afgelopen zomer de overstap van Afrika naar Europa en tekende voor één seizoen bij zijn huidige werkgever CF Estrela. Hier is hij een vaste waarde en dat zou de aandacht hebben getrokken van onder andere FC Twente. Hij is tevens international en heeft 12 interlands achter zijn naam staan.

Of een overstap naar FC Twente realistisch is, dat moet nog blijken. De speler zal in ieder geval een flink salaris moeten ontvangen als speler van buiten de EU. Dit bedrag is zo'n 422.000 euro per jaar. Anderzijds, als de speler echt goed is, dan zou FC Twente dit kunnen overwegen. Duidelijk is dat er een aantal centrale verdedigers bij moeten komen. Hilgers vertrekt, de kans dat Pleguezuelo gaat is ook groot en de club wil Bruns verhuren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties