Transfers

Assistenten Oosting akkoord met FC Twente, komst Duits opmerkelijk

Assistenten Oosting akkoord met FC Twente, komst Duits opmerkelijk

Joseph Oosting is vanaf komend seizoen de hoofdtrainer van FC Twente. De 51-jarige oefenmeester heeft de laatste twee jaar puike prestaties geleverd bij RKC Waalwijk en heeft FC Twente weten te overtuigen om hem over te nemen van de club uit Noord-Brabant. Oosting wil Peter Uneken en Sander Duits, zijn assistent-trainers bij RKC, graag meenemen naar Enschede.

Dit gaat ook gebeuren. Het zal niet meer lang duren voordat het nieuws officieel bekend zal worden, want de assistent-trainers zijn zelf al akkoord met FC Twente. De clubs zijn nu nog aan het onderhandelen over de laatste details, zo meldt Voetbal International.

Opmerkelijke komst Duits

De overstap van Duits is heel opmerkelijk. De 39-jarige oud-middenvelder heeft tijdens zijn periode als assistent-trainer in Waalwijk zijn UEFA-A-diploma gehaald en wil binnenkort aan beginnen aan de cursus Coach Betaald Voetbal. Als hij die behaalt, kan hij ergens als hoofdtrainer aan de slag.

RKC had gehoopt dat Duits dit traject zou volgen als assistent-trainer bij de club. Club en trainer hadden al een plan uitgestippeld over zijn trainersloopbaan. Duits heeft echter opvallend genoeg besloten om zijn aflopende contract in Waalwijk niet te gaan verlengen en aan de slag te gaan bij FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties