Transfers

Assistkoning Carel Eiting serieus in beeld bij FC Twente

Assistkoning Carel Eiting serieus in beeld bij FC Twente

FC Twente heeft Carel Eiting serieus in beeld als versterking voor het komende seizoen. De middenvelder van FC Volendam is bezig aan een geweldig eerste seizoen bij de club uit het vissersdorp en heeft daardoor de aandacht getrokken van onder andere FC Twente. Het nieuws is afkomstig van bronnen van Tijmen van Wissing. Ook Leon ten Voorde heeft inmiddels laten weten dat Eiting al tijden op de lijst staat bij de Tukkers.

"Ik ving op dat de naam van Carel Eiting steeds serieuzer begint te worden", vertelt de clubwatcher tijdens de uitzending van de Oosttribune. De interesse in Eiting is niet heel gek, want hij heeft iets belangrijks dat bij de huidige middenvelders ontbreekt. Een beslissende pass.

Eiting speelde dit seizoen alle 33 wedstrijden en hierin gaf hij maar liefst 10 assists. Ook wist hij zelf drie keer het net te vinden. Uitstekende cijfers voor een linkermiddenvelder die ook nog een speelt bij een club die voor het seizoen werd bestempeld als degradatiekandidaat nummer één. Ter vergelijking: Eiting heeft dit seizoen in z'n eentje net zoveel assists gegeven als Zerrouki, Sadílek, Vlap, Kjolo én Steijn samen.

FC Twente moet wel in de buidel tasten als het Eiting los wil weken bij FC Volendam. De 25-jarige linkspoot die in het verleden 13 jaar het shirt van Ajax droeg, heeft nog een doorlopend contract tot medio 2024 met een optie tot 2025, en zijn marktwaarde wordt geschat op 2,5 miljoen euro. Echter gaan er geruchten dat Eiting een clausule in zijn contract heeft waardoor hij voor een vast bedrag mag vertrekken.

Poll

Zie jij Eiting graag naar FC Twente komen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties